fbpx

Saxifraga Stolonifera – Strawberry Begonia Plant

4 590 Ft

A Saxifraga stolonifera Kínában, Tajvanon, Japánban és a Koreai – félszigeten őshonos. A levelek mély olívazöldek, kerek fogazatúak, felül finom erezetűek, alul vöröses bíbor színűek. Piros, cérnaszerű futói, melyeken baba-hajtásai fejlődnek, nagyon hasonlítanak az eperfutókhoz. Nyár végén hozza fehér, csillag alakú virágcsokrait.

Hosszúság: 20 cm

Cserép átmérő (függő): 14 cm

Elfogyott

Share:

A Saxifraga stolonifera – nak minden nap egy kis közvetlen napfény (ha lehet, egy – két óra a kora reggeli napsütésből) segít megőrizni a levelek színét, de ne tedd ki őt tartós napsütésnek.

Szobanövényként tartva magas páratartalmat igényel. Állítsd kavicsos tálcára, így közvetlen környezetét folyamatosan nedvesen tarthatod.

Az aktív növekedési időszak alatt (tavasz-nyár) öntözd bőségesen, de soha ne hagyd, hogy a gyökérzete vízben álljon. Virágzása után fokozatosan csökkentsd a vízmennyiséget körülbelül két hét alatt.

A sárguló leveleket a túlöntözés és a rossz vízelvezetés okozza, és kevés esély van a gyógyulásra, ha a gyökerek elkezdenek rothadni.

A futók barna színűvé válása azt jelzi, hogy a növény nem kap elég vizet és/vagy túl száraz a légkör.

Lombozata örökzöld, minimális hőmérséklettűrő képessége 5 C° – ig terjed. Kiváló talajtakarót képez közepes fényben vagy árnyékos területeken.