fbpx

Phlebodium aureum ‘Blue Star’ – Narancspöttyös páfrány

3 990 Ft

Lenyűgöző és igazán funky stílusú páfrány. Igénytelen szobanövény, amely tökéletes hátteret biztosít más lombnövények számára, vagy lágyítja a sötét sarkot. Nem utolsó sorban remek levegőtisztító.

Magasság: 30 cm

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

Növényeid mellé szeretettel ajánljuk még:

-45%
990 Ft

ÖSSZETÉTEL: nitrogén – foszfor – kálium 6-5-6

CSOMAGOLÁS: 0,5 l / flakon

  • tápoldat orchideák egészséges növekedéséhez és gazdag virágzásához
  • öntözésre: 15 ml tápoldatot (egy zárókupak) öntsük 4 l vízhez
  • levélre való permetezéshez: 15 ml tápoldatot (egy zárókupak) öntsük 8 l vízhez
  • a vegetációs idő alatt, tehát áprilistól szeptemberig, kéthetente egyszer használjuk

A Phlebodium aureum ‘Blue Star’ páfrány a négy Phlebodium faj egyike, amelyek Amerika trópusi és szubtrópusi régióiból származik. Kizárólag epifiták, megtalálhatók más növények részeihez tapadva magasan az erdők lombkoronájában. Hullámos kék-zöld levelei ezüst, szürke és halványabb zöld színben váltakoznak, és kúszó, szőrös rizómákból (módosult szárak) fejlődnek ki. A levelek karéjos formájúak, és akár 40 cm-re is megnőhetnek. A kerek, élénk narancssárga sporangiumcsoportok (a spórákat termelő és tartalmazó struktúrák) két sorban helyezkednek el a középső ág mindkét alsó oldalán.

Kedveli a világos helyet, kevés vagy részleges közvetlen napsütéssel. Kicsit jobban tolerálják a napot, mint a többi páfrány.

A vízzel bőkezűen lehet bánni. Ha észrevesszük a talaj kiszáradását, addig folytassuk a locsolást, amíg a víz kifolyik a cserép alján lévő vízelvezető lyukakból. Alternatív megoldásként belemeríthetjük a növényt egy tál vízbe, amíg az összes légbuborék (régi oxigén) kiszorul a talajból, és utána hagyjuk, hogy lefolyjon róla a víz. De ne essünk túlzásba, mert a Phlebodium nem szereti a pangó vizet.

Tápoldatozni a vegetációs időszakban érdemes, de akkor is csak alacsony dózisban. A tél folyamán egyáltalán nem szükséges a tápoldat, mert inkább károkat okozhat.