fbpx

Philodendron Verrucosum ‘Incensi’ – Philodendron

5 200 Ft

A Philodendron Verrucosum ‘Incensi’ az egyik leglátványosabb filodendron, irizáló mélyzöld levelein világos erekkel, vöröses hátoldallal  és szőrös szárakkal. A levelek úgy néznek ki, mint a fénylő bársony. Hemiepifita, magként kezdi meg életét a fák lombkoronájában, és végül gyökereivel éri el a talajt.

Magasság: 30 cm

Cserép átmérő: 12 cm

(több töves)

Elfogyott

Share:

A Philodendron Verrucosum ‘Incensi’ természetes élőhelye Közép-, és Dél-Amerika (Costa Rica, Nicaragua, Panama, Kolumbia, Ecuador és Peru), ahol 50-2000 m közötti tengerszint feletti magasságban nő.

Az erős, közvetett fényt kedveli (itt egy nagyon közeli ablakból érkező fényre gondolok, amely nem érinti közvetlenül a leveleket). Egy keleti tájolású ablak a legjobb hely számára, mert itt a nap nagy részében erős, közvetett fényt kap, reggel pedig némi közvetlen napfényt.

Öntözéskor alaposan öntözd. A legjobb, ha a talajt folyamatosan nedvesen tartod úgy, hogy soha ne legyen eláztatva. Ezenkívül azt se hagyd, hogy a földje teljesen kiszáradjon.

Pontos figyelmet igényel páratartalom tekintetében, amelynek viszonylag magasnak kell lennie. 60% feletti magas páratartalom ajánlott. De a terráriumi körülmények között (90% feletti páratartalommal) is jól fejlődik.

Kedveli a levegős, jó vízelvezető talajkeveréket.

A nyári hónapokban a növényt kéthetente egyszer etetheted. A hidegebb, illetve a téli hónapokban nincs szükség műtrágyára. De évente legalább 3 alkalommal etesd meg. A legjobb a lassan felszabaduló táp, mely kis rudak formájában táplálja a növényt.

Az átültetés legjobb ideje a vegetációs időszak kezdete. 1-2 évente amúgy is érdemes ellenőrizni, hogy a növény gyökere kitöltötte-e már a cserepet. Ha igen, akkor ideje áthelyezni egy nagyobb méretű, körülbelül 2 cm-el nagyobb cserépbe.

Ezekre érdemes figyelned:

  1. Tartsd a páratartalmat a lehető legmagasabb szinten.
  2. Félepifitaként ezeknek a növényeknek nagyon szellős földkeverékre van szükségük, hogy gyökérzetük folyamatosan szellőzni tudjon.
  3. Mivel többségük hidegebb hőmérsékleten fejlődik, ügyelj arra, hogy a hőmérséklet ne legyen túl magas, hanem inkább mérsékelt.
  4. Érdemes támasztékot nyújtani neki, mert ezzel segíted a fejlődését.