fbpx
-19%

Philodendron Pink Princess mini – Philodendron erubescens

5 out of 5
2 Értékelés

2 600 Ft

A Philodendron Pink Princess egy fantasztikus, ritka filodendron faj a dél – amerikai trópusi esőerdőkből, olívazöld levelekkel és világos rózsaszín tarka foltokkal. Érdekesség, hogy a levelek rózsaszínűségét a klorofill hiánya okozza.

Magasság: 10 cm

Cserép átmérő: 6 cm

Elfogyott

Share:

A Philodendron Pink Princess erős, közvetett fényben nő a legjobban. A szűrt fény is kiváló – a lényeg, hogy a napfény ne érje közvetlenül a leveleket. Tehát a legjobb hely egy keleti vagy nyugati fekvésű helyiség, ahol a napnak csak egy részében éri a napfény.

Általános szabály, hogy csak akkor öntözd a növényt, ha a felső 2-3 cm-es talajréteg kiszáradt. Amikor öntözöl, addig öntsd a vizet az edénybe, amíg ki nem folyik az alján. De legközelebb már csak akkor locsolj, ha a talaj részben száraz. Ez a fajta öntözési technika biztosítja, hogy a növény gyökerei elegendő táplálékot kapjanak, és a rózsaszín levelek egészségesen nőjenek.

A Philodendron Pink Princess átlagos szobahőmérsékleten fejlődik. Az egészséges növekedéshez a legjobb hőmérsékleti tartomány 16°C és 29°C között van.

Meg kell védened a közvetlen hőtől vagy a hideg huzattól. Tehát télen tartsd távol a forró radiátoroktól, huzatos ablakoktól Nyáron pedig ne helyezd a légkondicionáló közelébe.

A növény leveleinek hidratálásához sok párásításra van szüksége, használj spray-palackot, tedd egy párásító tálcára, vagy használj szobai párásítót.

Extra tippek:

Spray-palack – két-három naponta finoman permetezd be a leveleket. Meleg, száraz időben előfordulhat, hogy minden nap permetezni kell.
Szobapárásító – ha sok trópusi növényed van, használj szobai párásítót. Ideális esetben körülbelül 40% páratartalomra van szükséged ahhoz, hogy a növény boldog legyen.
Kavicsos tálca – az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy növeld a növény környezetének páratartalmát. Egy ilyen elkészítéséhez tegyél egy réteg kavicsot egy széles tálcára. Töltsd fel a tálcát vízzel, amíg a kis köveket feléig ellepi. Helyezd a cserepet a kavicsokra.
Szobanövények csoportosítása – a növényeket egymás mellé is helyezheted. Ez a közelség természetesen párás légkört teremt, hasonlóan az őshonos környezetükhöz.

Vásárlóink visszajelzései

Rated 5 out of 5 stars
1 értékelés
4 csillagos 0
3 csillagos 0
2 csillagos 0
1 csillagos 0

1 review for Philodendron Pink Princess mini – Philodendron erubescens

Küldj visszajelzést