fbpx

Pachira aquatica – Pachira macrocarpa – Vadkakaó XL

35 000 Ft

A vadkakaó rokonságban áll a majomkenyérfával vagy baobabbal (Adansonia digitata) és a madagaszkári majomkenyérfával (Adensonia madagascariensis) is. Ezeknek a növények közös jellemzője, hogy törzsükben képesek nagy mennyiségű vizet raktározni, innen ered a Pachira aquatica elnevezés.

Magasság: 160 cm

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

Növényeid mellé szeretettel ajánljuk még:

1 290 Ft1 790 Ft

ÖSSZETÉTEL: sima felületű duzzasztott agyag granulátum.

  • virágföld dekoratív takarására a cserepekben
  • kiváló oxigénellátást-, és vízáteresztést biztosít a gyökereknek
  • felhasználható hidrokultúrás növények termesztésénél
  • jó állapot biztosít az optimális növekedéshez és virágzáshoz

1 l zacskóban – 4-8 mm nagyságú agyaggolyók

5 l zacskóban – 8-16 mm nagyságú agyaggolyók

Pachira aquatica Dél-Amerika északi tájain, Mexikótól Costa Ricáig őshonos növény, amelyet hazánkban levéldísznövényként tartanak.gondozása egyszerű.

A vadkakaó meleg és fényigényes növény, ezért világos, és egyenletesen meleg helyiséget válasszunk számára. Jó választás például egy világos nappaliba. Télen alacsonyabb hőmérsékletű helyen is tarthatjuk, de arra azért figyeljünk, hogy itt se legyen 12 foknál hűvösebb a levegő hőmérséklete.

Közepesen vízigényes növény, ezért a melegebb időszakokban 3-4 naponta, télen valamivel ritkábban öntözzük. Ne öntözzük túl, mérsékelten nyirkosan tartsuk földjét! Növekedését rendszeres tápoldatozással serkenthetjük, ehhez márciustól-augusztusig, kéthetente adjunk neki mérsékelt töménységű tápoldatot.

A vadkakaó nagyon kedveli a páradús levegőt, ezért főleg a fűtési szezonban figyelni kell a párásításra, mivel a fűtés szárítja a levegőt. A túlságosan száraz levegőre, leveleinek ledobásával reagál. A párásításra a közvetett párásítás a jó módszer.