fbpx

Murdannia loriformis ‘Bright Star’- Angyalfű – Beijing Grass

3 700 Ft

A Murdannia-t John Forbes Royle először 1840-ben osztályozta, tiszteletben tartva az indiai növénygyűjtőt, Murdan Alit, aki botanikus volt az indiai Saharanpur Botanikus Kertben. A Murdannia loriformis fajt Justus Hasskarl dokumentálta először az 1840-es években egy ázsiai utazása során. A „Beijing Grass” beceneve a hagyományos kínai orvoslásból származik, amely a lombot használta a légzőszervi tünetek enyhítésére és a méreganyagok kiürítésére a szervezetből.

Magasság: 20 cm

Cserép átmérő: 12 cm

Elfogyott

Share:

A pekingi fűnek, angyalfűnek (latin neve: Murdannia loriformis) is nevezett trópusi növény, a ház minden szobájában jól érzi magát.

A legjobb, ha a növényt félárnyékba helyezed. A közvetlen napfény káros számára.

Nyáron rendszeresen öntözd. Ugyanakkor a túl sok víz gyökérrothadást okoz. Télen az öntözés mértéke lényegesen legyen kevesebb, mint nyáron, mivel a növény ilyenkor nyugalmi időszakban van.

Levelei ezüst színű csillagokra emlékeztetnek. Zöld szegélye külön csillogást ad a növénynek, és ez együtt tette lehetővé a ‘Bright Star’ elnevezést.

Kis fehér virágai az év nyári hónapjaiban akár egy hétig is tündökölnek.

Tudtad?

A kínai népi gyógyászatban évszázadok óta használják. Hagyományosan széles körben használták és használják napjainkban is a különböző típusú tumoros elváltozások, betegségek kezelésére, beleértve a máj, gyomor, belek, méh, emlő, tüdő tumorokat, valamint a leukémia több változatát is.

Azt is kimutatták, hogy ez a növény segít erősíteni az immunrendszert, gyógyítja a légzőszervi betegségeket, hasznos a köhögés csillapítására és az allergiás tünetek ellen, csökkenti a megduzzadt nyirokcsomók méretét, külsőleg használva gyógyítja a nedvedző és gyulladt sebeket, ezeken felül pedig képes csökkenteni a vércukorszintet is.