fbpx

Monstera Standleyana ‘Albo Variegata’ – Five Holes Plant

13 990 Ft

A Monstera standleyana ‘Albo Variegata’ nagyon gyorsan fejlődik. Mélyzöld levelein foltok, fröccsenések és tiszta fehér sávok váltakoznak. Egyszerűen gondozható, így kiváló választás kezdőknek és haladóknak.

Magasság: 40 cm

Cserép átmérő: 17 cm

Elfogyott

Share:

A Monstera Standleyana ‘Albo Variegata’ szereti, ha megfelelően és bőkezűen öntözik. Ha elmulasztasz egy öntözést, nem szenved annyi kárt, mintha túlöntöznéd. Soha ne hagyd, hogy a gyökérzet vízben üljön, mert ez rothadáshoz vezet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hideg hónapokban hetente egyszer, a melegebb hónapokban hetente kétszer -háromszor kell meglocsolnod.

Világos, szűrt fényt igényel. Egy északra vagy keletre néző ablak közelében ideális helyet találhatsz számára. A déli fekvésű ablak túl sok közvetlen napfényt biztosít.

A növény a melegebb hőmérsékletet kedveli, mert eredetileg Közép-Amerika trópusi területeiről származik. Kerüld el, hogy 18 Celsius fok alatti hömérsékletű levegő érje.

Nem szabad túlzottan sok tápoldatot adni neki, mert a talajban maradó nehéz sók miatt a növény kiszárad, és esetleg elpusztul. Javasoljuk, hogy évente háromszor tápoldatozd, mivel így sokkal gyorsabban fejlődik majd. Ősszel és télen ne kapjon tápoldatot.

Nagyon kedveli a párásítást, mely lehet közvetlen és közvetett is.

Más néven Philodendron Cobra-nak is nevezik, helytelenül.

Extra tipp:

Ha észreveszed, hogy hosszú, levél nélküli szárakat hoz, az azt jelenti, hogy keres valamit, amire mászni tud. Segíts neki egy növény támasszal, értékelni fogja.

Ha azt látod, hogy levelei pöndörödnek, törékenyek és morzsolódnak, ha megérinted őket, az a túlzott fény kitettségének jele, és a levelek valószínűleg segítséget kérnek. Helyezd át a növényt egy kevésbé napos helyre.