fbpx
-38%

Monstera Obliqua Peru mini

4 000 Ft

Monstera Obliqua Peru egy szuperritka gyűjtői gyöngyszem.

Magasság: 15 cm

Cserép átmérő: 6 cm

9 készleten

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

Monstera Obliqua Peru lenyűgöző egyedi lombozatával, amely inkább egy nagy egybe függő lyuk, mintsem levél.

Ez a Monstera egy hemiepifita. A vadonban fiatalkorában talajon kúszó növényként növekszik, és epifitaként (gazdán növekszik) éréskor.

Az ideális hőmérséklet számára 15-25 °C között van.

80%-os vagy magasabb páratartalomra van szüksége ahhoz, hogy boldoguljon. Ezért javasoljuk, hogy zárt környezetben, például terráriumban, floráriumban, télikertben vagy fedeles üvegedényben tartsd.

Hagyd, hogy erős, közvetett fényben növekedjen. A gyenge fény lelassítja a növekedést, és sárgássá teheti a leveleket. Másrészt, ha ropogós, barna végű és szélű leveleket látsz, akkor valószínűleg közvetlen napfénynek tetted ki őt.

A legjobb talaj számára legyen jó vízelvezetésű, levegős és magas szervesanyag-tartalmú. Ezenkívül enyhén savas vagy semleges. Az 5-7,5 pH tökéletes. De ügyelj arra, hogy darabos, termékeny legyen, és ne legyen nagyon nedves vagy ne száradjon ki túl gyorsan. Ezenkívül meg kell tartania a nedvességet, az orchidea fakéreg szintén növeli a vízelvezetést.

Érzékenyek a túlöntözésre, és a túl kevés víz is gyorsan kihatással lesz rá. Akkor locsolj, amikor a talaj felső 4-6 cm-es része száraz. Ez néhány nap vagy egy hét elteltével történhet tavasszal és nyáron (tenyészidőszak). De minden függ a páratartalomtól, a fénytől, a hőmérséklettől, stb. A hidegebb hónapokban – ősszel és télen – nem növekszik sokat. Csökkentsd az öntözés gyakoriságát néhány hetente egyszeri alkalomra. Hagyd, hogy a talaj majdnem megszáradjon, de ne hagyd soha teljesen megszáradni. Alternatív megoldásként bedughatod ujjadat a talajba. Ha ujjad nedves, földes, várj még néhány napot, de ha száraz, locsold meg.

Használhatsz desztillált vizet vagy esővizet, de nem látunk problémát a csapvízzel sem. Öntözéskor lassan áztasd be a talajt vízzel, amíg a felesleg ki nem jön a vízelvezető lyukakból, az összegyűlt vizet öntsd a cserép aljára.

Ez a növény lassú növekedésű. Tehát nincs szüksége sok növényi táplálékra.

Ne stresszeld a gyakori átültetéssel, hacsak nem bújtak ki a gyökerek a cserép alján. Ellenkező esetben 2-3 évenként ültesd át.