fbpx
-17%

Macodes Petola – Jewel orchid – Ékszerorchidea

4 990 Ft

A Macodes Petola különös kombinációt kíván: a nedves, árnyékos helyeket és a magas hőmérsékletet szereti.

Magasság: 10 cm

Cserép átmérő: 6 cm

Elfogyott

Share:

A Macodes Petola Délkelet-Ázsia esőerdőiben (beleértve Malajziát és számos csendes-óceáni szigetet) a lombkorona alatti talajban nő.

Alacsonyabb tengerszint feletti magasságban erdei árnyékban él, ahol meleg, nedves környezetben fürdik. Késő ősszel jelenik meg szerény fehér virágzata, mely továbbra is érvényesülni hagyja a vibráló leveleket.

Értékeli az alacsony fényviszonyokat. Valójában a leveleik elhalványulnak, ha túl erős fény éri őket. Ráadásul a közvetlen napsütés gyorsan megperzselheti őket. Egy védett, északi fekvésű ablak jó választás, de tartsd távol a napos ablakpárkánytól. Jól működik a mesterséges LED-es termesztőlámpákkal, terráriumokban és floráriumokban is.

A gyökerei soha nem száradhatnak ki – de ne legyenek túl nedvesek sem. A gyökérrothadás könnyen megtelepedhet. A trükk az, hogy találd meg a megfelelő ütemet az öntözéshez. Az edény súlyának kitapasztalása, amikor vízre van szüksége, az egyik gyors módja annak, hogy nyomon kövesd a locsolási igényt; az ujjaddal való ellenőrzés a másik jó módszer. Hűvösebb időben vagy amikor a növény nem növekszik aktívan, kevesebb vízre van szüksége. A legjobb, ha tisztított, klórmentes vizet használsz a locsoláshoz.

Nagyon szereti a magas páratartalmat, de esetében nem működik a közvetlen párásítás. Párásító berendezésre vagy kavicsos tálcára lesz szükséged, de az is működik, ha több növénnyel összecsoportosítod.