fbpx

Jasminum polyanthum – Sokvirágú jázmin

6 000 Ft9 000 Ft

Soha nem fogod elfelejteni a jázmin mámorító illatát, hasonlóan a levendula illat gyermekkori élményeihez. Virágai egy egész szobát megtöltenek finom illatukkal, olyan akár egy természetes légfrissítő.

Magasság: 40 cm

Cserép átmérő: 12 cm

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

A sokvirágú jázmin (latin neve: Jasminum polyanthum) kúszó növekedésű örökzöld növény, mely Délkelet-Kína területén őshonos, hazánkban kedvelt szobanövény.

Fényigényes növény, mely a tűző napot nem szereti. Olyan helyet válasszunk tehát számára, ami világos, vagy félárnyékos, nem túl sötét, de a nap sem perzseli. Egy déli fekvésű ablak lesz a tökéletes hely számára.

Kedveli, ha földje nedves, ezért rendszeres öntözést igényel, télen valamivel kevesebb öntözésre van szüksége. Amíg virágzik és aktívan fejlődik, a jázminnak rengeteg vízre lesz szüksége. Szereti a párás környezetet, ezt a levelek vízzel való permetezésével biztosíthatjuk.

Az alacsonyabb, illetve a mérsékelten meleg hőmérsékletet kedveli. Télen a teleltetés alatt 7-16 fok közötti világos, hűvös helyen tartsuk, esetleg egy fürdőszobába vagy fűtetlen folyosón. Így az illat sokkal tovább fog tartani.

Az illatos virágok több hétig kitartanak, ezáltal otthonunknak fantasztikus vonzerőt biztosít, olyan akár egy természetes légfrissítő.

Nem mérgező sem macskákra, sem kutyákra, sem gyermekekre nézve. Ugyanakkor más szobanövényt gyakran „jázminként” árulnak. Ilyen növény a Cape Jasmine, amely valójában „Gardenia”, és ez mérgező szobanövénynek minősül.

Kaspó

, , , , , ,

Méret