fbpx
-5%

Ízek, imák, növények – növény csomag

Legolcsóbb: 27 104 Ft

Hogy miért szeretjük az Ízek, imák, növények növény csomag-ot? Mert ebbe a növénycsomagba olyan növények gyűltek össze, akik nagyon jól érzik magukat a párás konyhában. Jut belőlük a világos ablakpárkányokra és az árnyékosabb szegletekbe. Sőt, ha amerikai típusú konyhád van, akkor egy-kettő átvándorolhat közülük a nappaliba.

Kaspó az Ízek, imák, növények csomaghoz (8db)

Egy növény csomagon belül csak egyféle szín választható a kaspókból, az alábbiak közül:

  • FEKETE
  • CITROMSÁRGA
  • FEHÉR
  • LILA
  • NARANCSSÁRGA
  • ZÖLD

A csomagban levő szobanövényekhez a megfelelő méretű kaspót szállítjuk.

- +
Share:

Az Ízek, imák, növények növény csomag tartalma:

Világos, de nem tűző, napos helyen érzi magát legjobban. Tavasszal és nyáron rendszeresen öntözzük, mivel vízigényes, télen kevesebb vizet adjunk neki. Este, mikor csökken a fény intenzitása, levelei felemelkednek, összesodródnak kicsit, egymásra hajolnak, egy összekulcsolt kézre hasonlítva. Emiatt hívják még „Imádkozó növény”-nek is.

Követi a dzsungel ősi ritmusát, így minden este összehúzza a leveleit, mert ilyenkor alszik. Leveleinek mocorgása hangot is hallat. Más néven Soha Soha Növénynek (Never Never Plant) vagy Halcsont Növénynek (Fishbone Prayer Plant) is nevezik.

Elhelyezéséhez keressünk világos, de nem tűző napos helyet, nyáron akár a szabadba is kivihetjük, egy nem tűző napos, védett erkélyre. A téli időszakban keressünk számára világos, 13 foknál magasabb hőmérsékletű helyiséget, ennél hidegebb helyen, ledobja leveleit. Az öntözés során törekedjünk arra, hogy földjét tartsuk nyirkosan, és ne hagyjuk, hogy teljesen kiszáradjon. A kávécserje bögre kaspóban érkezik. A bögre színe, mintázata és formája eltérő lehet a képen láthatótól!

  • 1 db Aloe vera (10 cm cserép, 20 cm magasság)

Jól tűri a szárazságot. Alkalmanként bőséges adag vízzel érdemes megöntözni, majd hagyni kell, hogy földje kiszáradjon. Szereti a bőséges fényt, akár a közvetlen napfényre is helyezheted.

  • 3 db Gyompálma (10 cm cserép átmérő, 35 cm magasság)

Fényigénye átlagos, a tűző napot és a teljes árnyékot nem szereti a lakásban. Ideális számára az északi ablak, egy világos, vagy félárnyékos hely. Az öntözés során gyökérlabdáját tartsuk egyenletesen nedvesen. Ne hagyjuk kiszáradni a földlabdáját, de ne is álljon a vízben. Kedveli a párás levegőt, ezért gondoskodni kell párásításról.

Közvetlen napfénynek nem szabad kitenni, ezért kivételes dísze lehet egy félárnyékos szobának. Kerüljük a túlöntözést és mindig ügyeljünk rá, hogy két locsolás között tapinthatóan kiszáradjon a földje.

Délkelet-Ázsia és Ausztrália országaiban honos. Bár élvezik a trópusi éghajlaton való növekedést, rendkívül jól fejlődnek otthoni, irodai körülmények között. Igénytelen szobanövény, amely jól bírja a magasabb és az alacsonyabb hőmérsékletet is. Eltűri a kedvezőtlen fényviszonyokat és elviseli az időnkénti kiszáradást.

Extra tipp: 

Mindnyájuknak szüksége van nedvességre ahhoz, hogy folyamatosan frissek legyenek. Nagyon hálásak lesznek, ha pár naponta vízzel permetezed meg a leveleiket.

Kaspó az Ízek, imák, növények csomaghoz (8db)

Kaspó színe

Citrom, Fehér, Fekete, Lila, Narancs, Zöld

Vásárlóink visszajelzései

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ízek, imák, növények – növény csomag”