fbpx

Globba winitii – Tropical ginger – Trópusi gyömbér

3 290 Ft

A Globba Winitii Thaiföldön, Kínában, az indiai szubkontinensen, Délkelet -Ázsiában, Új -Guineában, a Bismarck -szigeteken és Queenslandben őshonos rizómás évelő növény. A gyömbér család, a Zingiberaceae tagja, melynek körülbelül 100 faja ismert.

Magasság: 50 cm

Cserép átmérő: 12 cm

Elfogyott

Share:

A Globba Winitii tavasz végétől őszig különleges, függő virágzatokat hoz létre, apró sárga virágokból, intenzív rózsaszín színű levéllel, általában 30-45 cm magasságig fejlődnek. De számos fajtája létezik, különleges színű virágokkal, a fehértől az orgonáig.

Ahogy a nappalok rövidülnek, ősszel a levelek kiszáradnak, és a növény vegetatív pihenésbe kezd. Amikor belépnek a vegetatív időszakba, csökkenteni kell az öntözést, így a rizóma többnyire száraz lesz. Ha akarod, a kertben egy árnyékos helyre helyezheted, de célszerű ősszel hűvös és sötét helyre tenni tavaszig.

Az árnyékos vagy félárnyékos helyeket részesíti előnyben, valójában attól tart, hogy túlságosan hosszú ideig lesz kitéve a közvetlen napfénynek, ami a levelek sárgulását okozhatja.

Márciustól októberig rendszeresen öntözd, tartsd a talajt kellően nedvesen, de kerüld el a pangó vizet. Amikor a növény elkezdi elveszíteni a lombozatát ősszel, ritkítsd az öntözést, télen pedig függeszd fel. Márciustól októberig körülbelül húsz naponta keverj a vízhez folyékony tápoldatot és azzal locsold.

Ideálisak számára a puha, laza talajok, amelyek szerves anyagokban gazdagok és nagyon jó vízelvezetésűek.