fbpx

Ficus benjamina Danielle-Csüngő ágú fikusz-Weeping Fig

3 490 Ft16 890 Ft

A Ficus benjamina Danielle tökéletes otthoni vagy irodai sarokhoz. Ez az egyszerű, kevés karbantartást igénylő szobanövény kedves, sűrű lombozatot és légtisztító, beltéri növényzetet biztosít.

Méretek:

  • Tarka Ficus 13 cm cserép 40 cm magasság
  • Zöld Ficus 13 cm cserép 40 cm magasság
  • Tarka Ficus 21 cm cserép 70 cm magasság
  • Zöld Ficus 21 cm cserép 70 cm magasság
- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

A Ficus benjamina Danielle Délkelet-Ázsiából származó örökzöld fa vagy cserje. Eredeti élőhelyén a több tíz méteres magasságú példányok sem ritkák, itthon, szobanövényként tartva, általában 2 méteres magasságig fejlődik.

Üde, zöld levelei 6 – 10 cm hosszúak, azok vége kihegyesedő formájú. Sötét levelű fajtája kedveli a félárnyékos szobákat, míg tarka változatát inkább világos helyen érdemes tartani.

Nevelése szempontjából a szobahőmérséklet a legideálisabb számára, viszont nem szereti a huzatos helyiségeket, ez ugyanis levélhullást eredményezhet. Keressünk számára olyan fényes helyet, ami nincs távolabb az ablaktól 1 méternél.

A szoba hőmérséklete 15 – 25 Celsius fok között mozogjon. Vízigényük a hőmérséklettől függően különböző; locsolás előtt a föld felszínét hagyjuk kiszáradni.

Öntözését 2-3 naponta végezzük, ügyeljünk rá, hogy ne álljon vízben, ugyanis a víz pangása miatt a gyökerek fulladoznak, és a növény elkezdi elveszíteni a lombját. Amennyiben van rá lehetőségünk, meleg és világos, tűző naptól mentes helyet keressünk számára. Tápanyag utánpótlásról folyamatosan gondoskodjunk!

Kaspó

, , , , , ,

Méret

,

Szín

,