fbpx

Epipremnum Pinnatum ‘Dragon Tail’ – Dragon Tail Plant

13 990 Ft

Az Epipremnum Pinnatum ‘Dragon Tail’ levelei fényesek és elliptikusak, de érésük során mélyen karéjos levelekké alakulnak, amelyek hasonlítanak a „sárkányfarokhoz” – ha használjuk a képzeletünket.

Cserép átmérő: 17 cm

Magasság: 60 cm

Elfogyott

Share:

Az Epipremnum Pinnatum ‘Dragon Tail’ a Salamon-szigetek párás erdeiből származik, így meleg és jól megvilágított helyen, jó közvetett fényben, az ablaktól néhány méteres körzeten belül fejlődik a legjobban.

A nem tarka fajta elviseli az alacsonyabb fényviszonyokat, de biztosítanod kell, hogy legalább 4-6 óra közvetett fényt kapjon.

Ha úgy tűnik, hogy elveszíti tarka jegyeit, pl. teljesen zöldre vált – az azt jelzi, hogy világosabb helyre van szüksége.

Amennyiben a növény megnyúlik, és a levelek között hosszabb szárrészek vannak – az egy másik jelzés arra vonatkozóan, hogy nem jut elegendő fényhez.

Fontos a rendszeres öntözési rutin betartása. Nyáron nedvesen kell tartani a talajt, de nem eláztatva. Ahhoz, hogy ezt figyelemmel kísérhesd, dug bele az ujjad a talaj felső 5 cm-ébe, így érezni fogod a talaj nedvességszintjét. Ha nedvesnek érzed, inkább hagyd hosszabb ideig száradni. A túlzott öntözés gombás betegségekhez vagy gyökérrothadáshoz vezethet. Próbálj hetente egyszer locsolni. Télen, amikor a növény nincs aktív növekedési fázisban, csökkentsd az öntözés gyakoriságát.

Páratartalom szempontjából nem olyan hisztis, mint néhány más aroid, de értékelni fogja a mérsékelt páratartalmat. Ha azt látod, hogy a növénynek barna, ropogós szélei vannak, érdemes megpróbálni összecsoportosítani néhány növényt, és feltenni őket egy kavicsos tálcára. Ha mindent meg akarsz tenni a boldogságáért, vásárolj egy kis párásítót, és tedd a növények közé, nagyban hozzájárul az esőerdő-klíma megteremtéséhez.

Kéthetente kaphat folyékony tápoldatot a meleg, növekedési időszakban (tavasztól-nyárig), a hűvösebb téli hónapokban pedig egyáltalán ne kapjon.

Extra tippek:

Havonta egyszer töröld át a növény leveleit, hogy eltávolítsd az összegyűlt port, amely megakadályozhatja a levelek légzését. Ekkor lesz a leghatékonyabb a párásítás is. A sérült vagy haldokló leveleket éles ollóval vagy metszőollóval vágd le.

Ha megfelelő támasztékot kap, nemcsak gyorsabban fejlődik, hanem egészségesebb is marad, és kifejlődik érett formája. A legegyszerűbb megoldás, ha biztosítasz számára egy kókuszkarót.

Vásárlóink visszajelzései

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Epipremnum Pinnatum ‘Dragon Tail’ – Dragon Tail Plant”