fbpx

Epipremnum pinnatum ‘Cebu Blue’ (karós) – Centipede Tongavine

9 600 Ft

Az Epipremnum pinnatum ‘Cebu Blue’ gondozása meglehetősen minimális, csak megfelelő mennyiségű fényre és vízre van szüksége.

Magasság: 50 cm

Cserép átmérő: 15 cm

Elfogyott

Share:

Az Epipremnum pinnatum ‘Cebu Blue’ a Fülöp-szigeteken található Cebu szigetéről származik.

A növénynek két különböző növekedési fázisa van: fiatalkori és érett. A két fázis határozza meg a növény leveleinek méretét, színét, valamint azt is, hogy a növény hogyan fejlődik.

A fiatalkori fázisban a növény levelei feltűnően ezüstös vagy kékesszürke színűek. Egyedisége abban rejlik, hogy ugyanannak a növénynek több levele is különböző árnyalatú lehet, például kékes-zöld, zöld, ezüst és kék. Erős fényben ezek az árnyalatok még hangsúlyosabbak és vonzóbbak. A levelek formája általában hosszúkásak vagy oválisak.

Érett állapotban a levelek élénk zöldes árnyalatot kapnak, cikk-cakk mintákkal egészen a levelek közepéig.

Nem igényel sok fényt. Általában elégedetten él közepes fényviszonyok mellett. Ha azonban azt szeretnéd, hogy a lombozat szép, dús legyen, jó mennyiségű, közvetett fény ajánlott. De ne felejtsd el, hogy szüksége van bizonyos sötét időszakokra is, vagyis ne tartsd közvetlen napfényben.

Mindig hagyd egy kicsit kiszáradni a talajt az egyes öntözések között. Ez azt jelenti, hogy a talaj felső 2-3 cm-es része tapintásra legyen száraz, mielőtt ismét öntöznél.

Általában jól érzi magát szobahőmérsékleten és egy normál háztartásra jellemző páratartalom mellett. A plusz párásítást meghálálja.

Extra tippek:

A levelek sárgulása / szokatlan alakja – ha a növény nem kap elegendő vizet és fényt, levelei észrevehetően laposabbak lehetnek a szokásosnál, és sárgássá válhatnak. Annak érdekében, hogy az ilyen problémák ne forduljanak elő, rendszeres időközönként meg kell öntözni a növényt.

A levelek barnulása – ha levelei barnásnak tűnnek, az túlzott napsugárzást jelenthet. Más szavakkal, a túl sok napfény egyszerűen megégette a leveleket. Ugyanakkor a túl sok műtrágya hozzáadása és a túlöntözés is lehet az oka.