fbpx

Dracaena marginata Magenta – Madagascar Dragon Tree

3 000 Ft

A Dracaena neve az ógörög nősténysárkány szóból származik, ugyanis egyes fajainak felsértett törzséből vörös színű gyanta szivárog. Eredeti élőhelye a Kanári-szigetek, Afrika, Madagaszkár, valamint Ázsia.

Cserép átmérő: 12 cm

Magasság: 35 cm

Elfogyott

Share:

A Dracaena marginata Magenta megfelelő körülmények között elérheti a 100-120 cm-es magasságot is. Ideális hőmérséklet számára a 22-26 Celsius fok.

Közvetlen napfénynek nem szabad kitenni, ezért kivételes dísze lehet egy félárnyékos szobának.

Miután fényszegény helyen is remekül fejlődik, az irodák és termek egyik legszebb és leghálásabb növénye lehet.

A dracaena remek levegő tisztító, így nyugodtan helyezzük magunk vagy akár a számítógépünk közelébe, hiszen megszűri a káros anyagokat. Ennek érdekében kéthetente javasolt leveleiről letörölni a rárakódott port.

Ha túlságosan felnyúlt a törzse, a fejdugványt visszavághatjuk és ezt vízben meggyökereztetve új növényt kaphatunk. A visszamaradt törzset feldarabolhatjuk további gyökereztetésre vagy a visszavágott tő is újra kihajthat.

Kerüljük a túlöntözést és mindig ügyeljünk rá, hogy két locsolás között tapinthatóan kiszáradjon a földje. Átültetésre akkor van szüksége, ha gyökerei megjelennek a cserép alján. Tápanyag utánpótlásról folyamatosan gondoskodjunk!