fbpx

Dracaena fragrans (Compacta Grp) ‘Compacta’-Sárkányfa

990 Ft

Vastag zöld szára van, és kiváló, sűrű rövid, sötétzöld levelekből áll. Ez a Dracaena egyik olyan változata, amelynek levelei nem tarkák; ehelyett csodálatos gazdag és mély fényes zöld levelekkel bír, mély erezettel, hasonlóan az Aspidistrához. A Dracaena Compacta szereti a fényes körülményeket, és kissé megemeli a páratartalmat. Mint minden Dracaena, ez a fajta is segít megtisztítani a környező levegőt.

Magasság: 15 cm

Cserép átmérő: 5,5 cm

Elfogyott

Share:

A sárkányfa vagy dracéna fajok (Dracaena) az agávefélék családjába tartoznak. Természetes élőhelyük a Kanári-szigetek, a trópusi és szubtrópusi Afrika, Madagaszkár, Ázsia és a dél-kelet-ázsiai szigetek.

A Dracaena Compacta szereti a fényes, közvetett fényt. De elvisel némi világos árnyékot is.

Ha a talaj felülről kezd kiszáradni, akkor önts vizet, és hagyd alaposan lefolyni. A Dracaena viszonylag szárazságtűrő. Ne önts túl sok vizet, mert ez a levélcsúcsokat megfeketíti.

Növeld rendszeresen a páratartalmat egy kavicsos tálcára állítva, és „köd” hatással, különösen akkor, ha a fűtés be van kapcsolva.

A fejlődési szakaszban (tavasz-nyár) havonta egyszer vagy kétszer tápoldatozd.

A levelekről időről időre nedves ruhával töröld le a felhalmozódott port. Ha túl magasra nő, nyugodtan vágd vissza a növény tetejét. Ne használj levélfényt ezeken a növényeken.

Kiszűri a levegőben lévő méreganyagokat, a levegőtisztító növények gyűjteményének része.