fbpx

Dischidia ovata Watermelon – Dischidia Watermelon

3 600 Ft

A Dischidia ovata Watermelon a Hoya imádnivaló kis unokatestvére. Kisebb, ovális alakú levelei szép zöld árnyalatúak, fehér csíkokkal, amelyek kissé hasonlítanak a görögdinnyére. Az egészen kicsi, finom virágai zöldessárgák, lila vonalakkal.

Hosszúság: 15 cm

Cserép átmérő: 11 cm

 

Elfogyott

Share:

A Dischidia Ovata Watermelon Délkelet-Ázsiában őshonos epifita, amely nagyon kevés gondozást és odafigyelést igényel – csak napfényre, levegőre és egy kis vízre van szüksége.

Olyan helyen szeret lenni, ahol erős, közvetett fényt kap, például egy átlátszó függöny mögött, amely egy déli ablak fölött van. Persze növekedhetnek és virágozhatnak, ha bármely más irányba néző ablak elé helyezed őket.

Kibírja a rövid aszályos időszakokat, de nem jó ötlet hosszú ideig szárazon hagyni őket minden öntözéskor. Alapvetően az időnkénti kihagyott öntözés nem fogja megölni a növényt. A legjobb idő az öntözésükre, amikor a talaj teteje kiszáradt. Nagyon fontos, hogy soha ne hagyd vízben ülve!

Szereti a kicsit több páratartalmat, így egy párásító a közelben jól jön, vagy egy kavicsos tálcára is helyezheted. A páratartalomnak legalább 40%-nak kell lennie, minél magasabb, annál jobb.

Ami a tápoldatozást illeti, tavasztól nyár végéig nagyon gyenge adag adható.

Ideális kezdőknek.

Extra tippek:

Ha nincs olyan ablak, amely elegendő fényt biztosítana, vagy azt veszied észre, hogy az új levelek távolabb helyezkednek el egymástól egy vékonyabb száron, akkor jó befektetés lehet némi kiegészítő világítás.

Továbbá, ha levelei mélyvörös színűvé válnak, az csak azt jelenti, hogy nagy mennyiségű fényt kapnak – ne ijedj meg! Azonban ne adj neki erősebb fényt, mert az égést okozhat a leveleken.

Érdekesség:

Ezeket a növényeket hangyanövényeknek (Ant Plant) is nevezik, a hangyákkal való egyedülálló szimbiotikus kapcsolat miatt. Nem helyes a Dischidia-t húsevő növénynek nevezni, de bizonyos értelemben mégis vonzzák a hangyákat és „megeszik” az elhullottakat. A hangyák a növény által termelt furcsa, léggömbszerű szervekben élnek. Tápanyagokat hordanak be, és elűzik a ragadozó rovarokat. Cserébe a növény biztonságos otthont nyújt nekik.

Vásárlóink visszajelzései

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Dischidia ovata Watermelon – Dischidia Watermelon”