fbpx

Cambria Orchidea 1.

5 000 Ft

A Cambria Orchidea virágai viszonylag tartósak, akár 2 hónapig is megmaradnak, ha környezete megfelelően hűvös. Vannak illatos virággal rendelkezők, egyesek pedig hatalmas, mintás virágaikkal bűvölnek el.

Magasság: 35 cm

Cserép átmérő: 10,5 cm

 

Elfogyott

Share:

Növényeid mellé szeretettel ajánljuk még:

1 790 Ft

ÖSSZETÉTEL: nitrogén – foszfor – kálium (9-4-5)

CSOMAGOLÁS: 0,5 l / flakon

  • magasabb nitrogén tartalom a gazdagabb, zöldebb levélzetért és dús növekedésért
  • ideális a szobai dísznövények növekedéséhez (pálmák, dracénák, fikuszok, monsterák)
  • a tápoldatot kéthetente egyszer alkalmazzuk az egész vegetációs idő alatt
  • adagolás: 15 ml (egy zárókupak) 2 liter vízhez, alaposan keverjük el

A Cambria Orchidea a világos és félárnyékos helyeket kedveli. A tűző nap kifejezetten árt neki. Legalkalmasabb egy keleti vagy nyugati ablak. Déli ablakba más növények társaságában, függöny-árnyékolással tedd.

A huzatot nem viseli el, de a légmozgást, friss levegőt igényli.

Nagyon jól érzi magát fűtetlen szobában, üvegezett teraszon vagy télikertben, ahol az éjszakai hőmérséklet télen 10-13 ˚C, a nappali 16-19 ˚C. Nyáron a túl nagy meleget nem szereti.

A 22 °C körüli hőmérsékleten tartott növényt 5-7 naponként kell locsolnod, télen 7-8 naponként. Ennél magasabb hőmérséklet esetén több vizet igényel, ezért 3-4 naponként locsold meg. Öntözéshez legjobb az esővíz. A pangó víz végzetes számára, a szükségesnél kevesebb vizet jobban elviseli.

Az öntözővízbe keverj kb. 10 naponként orchidea tápoldatot. A virágzás időszakában kevesebb tápanyagot adj neki. Tavasztól őszig hetente egyszer, télen elég havonta, hathetente egyszer enyhe tápoldatot adni neki.

Extra tippek:

A megfelelő virágzás eléréséhez hűvös klímát kell biztosítani. A virágzás után mindig kevesebb vizet igényel, egészen az új hajtások megjelenéséig.

Tudtad?

Az „igazi” Cambria Orchideát 1911-ben nevezte el a belga Charles Vuylsteke. A növény egy Odontoglossum crispum x Miltonia x Cochlioda noetzliana keresztezésből született, és létrehozója tiszteletére a Vuylstekeara nevet kapta.

Aztán, tíz évvel később, megjelent egy új hibrid, a Vuylstekeara x Odontoglossum kereszteződése Vuylstekeara Cambria Plush néven. Ez a változat az 1970-es években olyannyira híressé vált, hogy díjat kapott az Amerikai Orchidea Társaságtól.