fbpx

Caladium Praetermissum – Alocasia ‘Hilo Beauty’

4 990 Ft

A Caladium Praetermissum megjelenése teljesen valószerűtlennek tűnik.

Igen markáns erezet, élénk színű foltok és erősen kontrasztos szegélyek tarkítják. A levél alakja nagyon hasonlít unokatestvérére, az Alocasiára.

Arról nem beszélve, amikor ezek a leheletvékony levelek átengedik a rájuk eső fényt, varázslatos látványban lesz részed.

Magassága elérheti a 90 cm-t, levelei akár 40 cm nagyságúra is nőhetnek.

Cserép átmérő: 12 cm

Magasság: 30 cm

Elfogyott

Share:

A Caladium Praetermissum-nak kevésbé intenzív fényre van szüksége. Brazília trópusi dzsungelében is szűrt napfényt kap. Egy déli vagy nyugati fekvésű ablaktól 60-90 cm-es távolságon belüli hely ideális számára, de figyelj, hogy tartsd távol a közvetlen napsugárzástól. Kevésbé fénygazdag helyen használj kiegészítő fényt, ellenkező esetben ledobja a leveleit.

Amikor a talaj felső rétege száraznak tűnik, adj neki annyi vizet, hogy teljesen átnedvesítse a talajt. De ne hagyd, hogy vízben üljön, ha már alaposan átnedvesedett a föld, mert a gumó könnyen elrothad. Télen, amikor nyugalmi állapotba kerül, csökkentsd az öntözés gyakoriságát.

Napközben a 21-32 Celsius-fok közötti hőmérséklet ideális számára, éjszaka pedig 18 °C-nál nem alacsonyabb. Sérülést szenvedhet, ha 15 °C-nál alacsonyabb hőmérsékletnek van kitéve, mert csekély a fagyállósága.

50 és 80 százalék közötti páratartalomra van szüksége ahhoz, hogy boldog legyen. Ellenkező esetben megjelenhetnek a barna levélvégek. Ez természetesen könnyen elkerülhető, ha napi rendszerességgel közvetlenül párásítasz, párásító berendezést használsz vagy a cserepet egy kavicsokkal, vízzel töltött tálcára helyezed.

Október közepétől megkezdi pihenő idejét, mely kora tavaszig tart.

Teleltetés:

Ilyenkor drasztikusan csökkenteni kell a locsolások számát. Az elszáradt leveleket nyugodtan távolítsd el a tőről. A Caladium gumója teleltetés során maradhat a saját cserepében. Ekkor elegendő egy hónapban egyszer nagyon kevés vízzel meglocsolni, hogy a gyökére ne essen szét a szárazságtól. Márciustól fokozatosan el lehet kezdeni a locsolást, amikor előbújnak az új levelek, 2-3 hetente egyszer kaphat folyékony tápoldatot is. A párásításba is bele lehet vágni.