fbpx

Alokázia – Alocasia polly – Ördöglevél

3 590 Ft6 080 Ft

Alokázia (Alocasia amazonica) – Vigyél zöldet a lakásba

Az alokázia jó választás a kevésbé világos lakásokba. Árnyékos vagy félárnyékos, egész évben 20 fok feletti, télen ennél valamivel alacsonyabb, de 17 foknál nem hidegebb környezetet kedveli. Az alokázia, ördöglevél a kontyvirágfélék családjába tartozó Délkelet-Ázsiából (Kelet-India és a Fülöp-szigetek térségéből) származó levéldísznövény, mely mutatós, mintás levélzete miatt, igazán különleges és dekoratív lakásdísz lehet. Az alokázia eredeti élőhelyéből adódóan párás környezetben érzi igazán jól magát. Biztosítsuk számára a magas páratartalmat párásítással.

Cserép átmérő: 12 cm

Magasság: 20 cm

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

Növényeid mellé szeretettel ajánljuk még:

1 290 Ft1 790 Ft

ÖSSZETÉTEL: sima felületű duzzasztott agyag granulátum.

  • virágföld dekoratív takarására a cserepekben
  • kiváló oxigénellátást-, és vízáteresztést biztosít a gyökereknek
  • felhasználható hidrokultúrás növények termesztésénél
  • jó állapot biztosít az optimális növekedéshez és virágzáshoz

1 l zacskóban – 4-8 mm nagyságú agyaggolyók

5 l zacskóban – 8-16 mm nagyságú agyaggolyók

Az alokázia (latin neve: Alocasia polly), ördöglevél a kontyvirágfélék családjába tartozó Délkelet-Ázsiából (Kelet-India és a Fülöp-szigetek térségéből) származik. Mutatós, mintás levélzete miatt, igazán különleges és dekoratív lakásdísz lehet.

Az alokázia a mérgező szobanövények tekintélyes listáját gyarapítja, mérgező és bőrre kerülve irritáló anyagokat tartalmaz, ezért használjunk kesztyűt átültetése és szaporítása során.

Az alokázia jó választás a kevésbé világos lakásokba. Árnyékos vagy félárnyékos, egész évben 20 fok feletti, télen ennél valamivel alacsonyabb, de 17 foknál nem hidegebb környezetet kedveli.

Tavasszal, nyáron, és ősszel tartsuk erősen nyirkosan a földjét, télen csak mérsékelten öntözzük. A pangó vizet kerüljük, mert a gyökerek rothadását, és ezáltal a növény pusztulását idézheti elő. 

Tavasztól nyár végéig kis töménységű tápoldattal kéthetente tápoldatozzuk.

Az alokázia eredeti élőhelyéből adódóan párás környezetben érzi igazán jól magát. Biztosítsuk számára a magas páratartalmat párásítással.

Kaspó

, , , , , ,

Méret