fbpx

Alocasia Ninja – Black Ninja

9 600 Ft

Az Alocasia Ninja mélyzöld színű levelei szinte feketébe hajlanak, melyeken feltűnően világos erek futnak.

Magasság: 30 cm

Cserép átmérő: 15 cm

Elfogyott

Share:

Ha azt szeretnéd, hogy az Alocasia Ninja boldog maradjon, akkor szükséged lesz egy nagyon jól szellőző cserépre, és figyelned kell, hogy földje kiszáradjon az öntözések között.

A számára ideális páratartalom 65% – 70 % körül van.

Jewel Alocasia Borneo dzsungelében őshonos. A lombkoronák alatt árnyékos fényviszonyhoz szoktak, ezért sok közvetett napfényre van szüksége. A közvetlen napfény megégetheti a leveleket. Ezért kerüljön minél közelebb az ablakhoz, de ügyelj, hogy soha ne érje közvetlen napfény.

Enyhe, de rendszeres öntözésre van szüksége. Ezt úgy biztosíthatod, ha két locsolás között megvárod, míg a talaj felső 2-3 cm-es rétege kiszárad. Gyökérzete nagyon érzékeny a pangó vízre.

Extra tippek:

– a növénynek magas páratartalomra van szüksége, főleg a téli hónapokban, mivel a radiátorok használatakor a levegő általában nagyon száraz lesz. Segíts a növénynek azzal, hogy nedvesebb környezetbe helyezed – például a fürdőszobába -, és rendszeresen párásítsd a leveleket.

– ha a levelek „ropogósak” vagy hullámosodnak, az az öntözés hiányának, vagy az alacsony páratartalomnak a jele lehet.

– ha nem elegendő a fényerő, akkor a levelek elkezdenek lehajolni a száron, hogy fény keressenek, ettől torz lehet a növény alakja.

– ha látszólag nincs rá ok, mégis hervad a növényed, akkor ellenőrizned kell, hogy nincs-e a talajban túl sok víz.

Tudtad?

Az Alocasia Ninja, az Alocasia reginula egyik fajtáját, amelyet 2020 körül vezettek be a piacra.