fbpx
-27%

Alocasia Nebula Silver mini – Jewel Alocasia – Silver Plant

2 200 Ft

Az Alocasia Nebula Silver mini az egyik legszebb ékszer Alocasia.

Vastag, szív alakú levelei egyedülállóan ezüstös árnyalatúak, erezetük színe a sötétszürkétől a szénszürkéig terjed.

A levelek fonákja is egy külön látványvilág: vöröses erezet hálózza be a krémzöld alapot.

A gondozás magában foglalja a gyakori öntözést, a párásítás fontosságát, erős közvetett fénnyel.

Cserép átmérő: 5 cm

Magasság: 15 cm

2 készleten

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

Növényeid mellé szeretettel ajánljuk még:

Az Alocasia Nebula Silver fajt 1998-ban Alistair Hay vizsgálta meg komolyabban. David Brunette pedig megemlítette a “The cultivated Alocasia” című ausztrál monográfiában. 2000-ben kapott hivatalos nevet. Korábban az Alocasia Guttata változatának tekintették, és Alocasia guttata var. imperialis néven ismerték.

A locsolás a gondozás fontos és döntő része. Meg kell tartani az egyensúlyt a talaj félnedves és félszáraz állapota között. Mérsékelten öntözd meg, de mielőtt újra locsolnál, várd meg, amíg a talaj felső rétege kiszárad, ugyanakkor alatta még nedves a föld. Nyáron hetente háromszor, télen körülbelül heti egy-két alkalommal locsolj. A túlöntözés, az átázott talaj és a pangó víz végzetes a növény számára.

Erős, közvetett napfényre van szüksége. Ezenkívül félárnyékban és mesterséges fényben is jól fejlődik. Tartsd távol a közvetlen napfénytől.

Szereti a meleg környezetet, az optimális hőmérséklet 18 – 25 °C között van. Nem télálló, 17 °C alatti állandó hőmérséklet következtében nyugalmi állapotba kerül (dormancia).

Szereti a párát, ideális esetben legalább 65% nedvességtartalomnak kell lennie a levegőben. A megfelelő páratartalom fenntartására szolgáló megoldások közé tartozik egy párásítóberendezés vagy vizes-kavicsos tálca elhelyezése a cserép alá. Ezenkívül más növényekkel is csoportosíthatod.

Használj hígított tápoldatot havonta egyszer tavasztól nyár végéig. Télen nyugalmi állapotba kerül, így nincs szüksége kiegészítő tápanyagra.

Jól érzi magát kis méretű, vízelvezető lyukakkal ellátott cserépben. Átültetésre csak akkor van szükség, ha látod, hogy a gyökerek átbújnak a vízelvezető lyukakon.

Tartsd távol gyermekektől és háziállatoktól!