fbpx
-27%

Alocasia Curly Bambino mini – Ördöglevél

2 200 Ft

Az alokázia jó választás a kevésbé világos lakásokba. Délkelet-Ázsiából (Kelet-India és a Fülöp-szigetek térségéből) származik. Eredeti élőhelyéből adódóan párás környezetben érzi igazán jól magát.

Cserép átmérő: 5 cm

Magasság: 15 cm

2 készleten

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

Az Alocasia Curly Bambino ördöglevél a kontyvirágfélék családjába tartozó Délkelet-Ázsiából (Kelet-India és a Fülöp-szigetek térségéből) származik. Mutatós, mintás levélzete miatt, igazán különleges és dekoratív lakásdísz lehet.

Az alokázia a mérgező szobanövények tekintélyes listáját gyarapítja, mérgező és bőrre kerülve irritáló anyagokat tartalmaz, ezért használjunk kesztyűt átültetése és szaporítása során.

Az alokázia jó választás a kevésbé világos lakásokba. Árnyékos vagy félárnyékos, egész évben 20 fok feletti, télen ennél valamivel alacsonyabb, de 17 foknál nem hidegebb környezetet kedveli.

Tavasszal, nyáron, és ősszel tartsuk erősen nyirkosan a földjét, télen csak mérsékelten öntözzük. A pangó vizet kerüljük, mert a gyökerek rothadását, és ezáltal a növény pusztulását idézheti elő. 

Tavasztól nyár végéig kis töménységű tápoldattal kéthetente tápoldatozzuk.

Az alokázia eredeti élőhelyéből adódóan párás környezetben érzi igazán jól magát. Biztosítsuk számára a magas páratartalmat párásítással.