fbpx

Alocasia Cuprea ‘Red Secret’ M – Jewel Alocasia – Mirror Plant

6 800 Ft

Az Alocasia Cuprea ‘ Red Secret’ opál színű levelei mesések és egyben drámaiak.

Magasság: 55 cm

Cserép méret: 17 cm

Elfogyott

Share:

A többi vastaglevelű Alocasia-hoz hasonlóan hagyd, hogy az Alocasia Cuprea ‘Red Secret’ földje két öntözés között teljesen megszáradjon. A túlöntözés nagyon veszélyes a növényére. Ha nem vagy biztos benne, mikor kell öntöznöd, teszteld. Ennek van egy egyszerű módja. Az ujjadat a talajba kell dugni. Ha kihúzod az ujjad, és föld van rajta, az azt jelenti, hogy a növény hidratált. Viszont, ha nem tapad föld az ujjadhoz, akkor a növénynek vízre van szüksége.

Télen a növény „pihenni megy”, és valamivel kevesebb vízre van szüksége. Ebben az időszakban tápoldatozni sem szabad.

Közvetett fényre van szüksége a növekedéshez és az egészség megőrzéséhez. Legjobb módja, ha egy keletre vagy egy északra néző ablakba helyezed. Ez biztosítja, hogy elegendő fényt kapjon a boldoguláshoz, ugyanakkor nem kap túl sok fényt.

Magas páratartalomra van szüksége. Legjobb, ha a páratartalmat 80 – 95% között tartod. Ebből kifolyólag szuper, ha a fürdőszobában találsz neki helyet.

Borneón és Malajziában őshonos.

Extra tippek:

Levelei sok körülmény miatt megsárgulhatnak. De leggyakrabban a növény túlzott öntözésének köszönhető. Ha a földje túlságosan telített, akkor ki kell cserélni a talajt.
A levelek lehullása számos körülményből származhat. Ez azonban általános az Alocasia cuprea esetében. Valahányszor új levelet növesztenek, a régi leesik.