fbpx

Aglaonema ‘Spotted Star’ – Chinese Evergreen

5 890 Ft

Az aglaonemák vadul nőnek Délkelet-Ázsia trópusi esőerdőiben, mesés díszei bármely lakásnak, irodának. Nagyszerű oxigént termelő szobanövény.

Magasság: 30 cm

Cserép átmérő: 12 cm

Elfogyott

Share:

Az Aglaonema ‘Spotted Star’ a kontyvirágfélék családjába tartozó, Délkelet-Ázsiából származó növény.

Míg az Aglaonema gyakran szerepel az alacsony fénytűrő növények listáján, ezt a fajtát érdemes közepes vagy erős közvetett fényben tartani. Nagyobb fényt igényel színének megőrzéséhez. Általában minél erősebb fényt kap a növény, annál mélyebb rózsaszínű lesz a színe. Vigyázz, hogy a leveleket ne érje közvetlen napsütés, mert megégnek.

Tavasszal és nyáron gyakrabban, ősszel, és télen ritkábban öntözzük. Nyáron kéthetente kis töménységű tápoldattal tápoldatozzuk. Gondoskodjunk a megfelelő talajhőmérsékletről is.

A rákvirág nem szereti a nagyon száraz levegőt, ezért érdemes párásítani. A leveleket nem szabad vízzel permetezni, mert foltossá válnak, ezért esetében a közvetett párásítás a jó megoldás.

Egyike azoknak a szobanövényeknek, melyek szerepelnek a NASA “Levegő javítása növényekkel” tanulmányában. A rákvirág a levegőben lévő szennyező anyagok közül a benzol mennyiségét csökkenti jelentősen.

Tipp:

  • ha nagyon gyenge megvilágításba helyezed, akkor nem csak a színét veszítheti el, leveleket hullathat, megnyúlhat és ritka lehet. A színpompás, bokrosabb növény biztosítása érdekében ügyelj arra, hogy növényednek világosabb helyet találj.