Barion Pixel

Syngonium Podophyllum Batik – Syngonium Batik

3800 Ft

A Syngonium Batik levelei bonyolult, fehér erezetűek, mely a „batik”-ra, a hagyományos viaszálló ruhafestési technikára emlékeztetnek, amelyet Indonéziában használnak: innen ered a neve.

Cserép átmérő: 12 cm

Magasság: 25 cm

Elfogyott

Kedvencekhez adás

A Syngonium Podophyllum Batik az araceae család tagja, dél-amerikai régiókban őshonos. Jellemzően trópusi esőerdőkben találhatók a fák árnyékában.

A közepes és erős közvetett megvilágítás mellett nő a legjobban. Kerülni kell a közvetlen napfényt, mert ez megégetheti a leveleket. Ugyanakkor elviseli a gyengébb fényviszonyokat is.

Az 50% feletti páratartalmú környezet ideális számára. Azonban elviseli az átlagos háztartási páratartalmat (30-50%) is.

Mérsékelt öntözést igényel (legalább hetente egyszer). A hűvösebb hónapokban ez változni fog, mert változik a hőmérséklet és a napfény mennyisége. 

A legegyszerűbb, ha beveted az Ujj-teszt módszer-t: öntözés előtt ellenőrizd az ujjaddal, hogy a talaj felső 4-5 cm-es része száraz-e már.

 

Ujj-teszt módszer Forrás: @officenoveny

 

Havonta kell tápoldatozni a növekedési időszakban (tavasszal és nyáron). A hűvösebb hónapokban (télen és ősszel), amikor a növekedés lelassul, a tápoldatozás elhanyagolható.

Bevásárlókosár
Scroll to Top