Barion Pixel
-50%

Sphagnum moha – Sphagnum moss

Original price was: 3000 Ft.Current price is: 1500 Ft.

A Sphagnum moha tőzeglápokban, mocsarakban és vizes élőhelyeken nő. Leggyakrabban Új-Zélandon, Tasmániában, de még Brazíliában is előfordul.

Kiszerelés: 0,5 l

Elfogyott

A Sphagnum moha számos fantasztikus tulajdonsággal rendelkezik:

– elősegíti a buja, egészséges növények növekedését

– nedvességmegtartó, rostos szerkezetű, amely megkönnyíti a vízelvezetést

– a talaj kevésbé hajlamos a betegségekre

Talajba ne keverd!

Íme, legfontosabb tippjeink a sphagnum moha használatához:

– ha talajmentes virágcserép keveréket keresel szobanövényeid számára (filodendronok, alocasia, anthuriumok, orchideák). A vízelvezetés további javítása érdekében keverheted a sphagnum mohát perlittel vagy kókuszrosttal.

– mohaoszlop Monsteráknak, Epipremnumoknak: vágj méretre PVC-bevonatú dróthálót, töltsd meg mohával, kösd össze kábelkötegelővel, majd tekerd köré a növényt.

– kiváló magindító közeg, a sphagnum mohával szinte bármilyen növényi magot kicsíráztathatsz, beleértve a kaktuszt és a pozsgás növényeket is. Tölts meg egy átlátszó műanyag dobozt nedves sphagnum mohával, szórd rá a magokat, fedd le, és tartsd a dobozt meleg helyen, erős indirekt fényben.

– ha a növényszaporítást magasabb szintre szeretnéd emelni, a sphagnum moha elősegíti a dugványok gyökereinek gyorsabb növekedését.

– megmentheted a gyökérrothadásos növényt: vedd ki a növényt a cserépből, mosd át a gyökérzetet, steril metsző ollóval vágd le a beteg gyökereket, majd tedd egy tiszta, nedves sphagnum mohával bélelt műanyag dobozba. Tartsd ott egy hónapig, amíg a növény újra egészségesnek nem tűnik.

– kibélelheted függő kaspóidat vagy orchidea kosaraidat Ez biztosítja a gyökerek számára a szükséges levegőkeringést, miközben biztosítja a vízelvezetést és a nedvességet is.

– florárium, terrárium szuper kiegészítője. Florárium rétegezésekor a kavics és a föld közé tedd.

Bevásárlókosár
Scroll to Top