Barion Pixel

Schefflera Gerda – Sugárarália – Umbrella plant

4790 Ft

Termését több kengurufaj és a repülő rókának nevezett denevérek is szívesen fogyasztják. Levelei a Bennett-kenguru számára jelentenek igazán finom csemegét.

Magasság: 45 cm

Cserép átmérő: 13 cm

Elfogyott

Kedvencekhez adás

Schefflera Gerda rendkívül hasznos dísznövény, ugyanis a légtisztító szobanövények csoportját bővíti. A szén-dioxid mennyiségén túl, a levegőben lévő xylol és benzol mennyiségét is csökkenti a NASA “Levegő javítása növényekkel” című jelentése szerint.

Tökéletes választás irodába vagy lakásba, mert nemcsak könnyen ápolható, hanem mutatós jelenség is.

A sugárarália az aráliafélék családjába tartozó, Tajvan, Északnyugat-Ausztrália és Új-Guinea területéről származó növény.  

Vízigénye átlagos, rendszeresen, de mértékkel öntözzük. Földjét tartsuk kissé nedvesen, a téli időszakban, ennél is kevesebb vizet kapjon. Tápoldatozni kéthetente a márciustól augusztusig tartó időszakban érdemes. Ősszel és télen, hagyjuk el a tápoldatozást.

Meleg helyen gyakran permetezzük leveleit, így biztosítva számára a megfelelő páratartalmat.  

Fényigényét tekintve a sugárarália átlagos fényigényű növény. Világos vagy félárnyékos, nyáron levegős, 10-18 fokos, széltől és naptól védett helyen érzi jól magát. A tarka levelű változatok ennél kicsivel magasabb hőmérsékletet is elviselnek.

Nyáron nyugodtan kirakhatjuk a kertbe, nagyon szeret a szabad levegőn lenni. Viszont kerüljük a túlzott napot! Fagyérzékeny szobanövény, így télen ne maradjon kint.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Bevásárlókosár
Scroll to Top