A kókusztégla kiváló természetes termesztő közeg. A kókuszdió feldolgozó üzemek mellékterméke, így környezetbarátnak tekinthető.
A kókuszdió megőrölt héjából készül.
Többféle csoportot különítenek el:
– a kókuszrost a tőzeghez hasonló rostos szerkezetű,
– a kókusztörmelék a héjkéreg feldarabolásából származik.
A kókuszrost tömegének 7-8-szorosát képes felvenni vízből, ezzel egy időben jó vízelvezető tulajdonságú, és levegős textúrát is biztosít egyben.
PH-ja 6,5-7,5 közötti.
Előnyei:
- kedvező víztartó képesség és levegős szerkezet a gyökerek számára,
- bármennyiszer felveszi a vizet, könnyen újranedvesíthető,
- gyorsabb és nagyobb mértékű gyökeresedést biztosít, mint bármely más termesztő közeg,
- nagyobb gyökértömeg fejlődik, köszönhetően a kedvező víz-levegő aránynak,
- garantáltan gyommag- és kártevőmentes,
- egységes, kiegyensúlyozott minőség, stabil szerkezet, akár 4-5 évig is használható,
- folyamatosan újratermelődő, környezetbarát, könnyen újrahasznosítható más növénykultúrákban,
- a kókusztégla mosott.
Használat:
Helyezd a téglát egy edénybe, és egyszerűen adj hozzá vizet. Rövid idő elteltével a tégla kitágul, és csak fel kell bolyhosítani, ezt követően máris használhatod.
Extra tipp:
A langyos víz használata felgyorsítja a növekedési folyamatot.