Barion Pixel

Epipremnum Amplissimum – Silver Streak Pothos

8990 Ft

Az Epipremnum Amplissimum egy gyönyörű és ritka futónövény, amely Francia Polinéziában őshonos, és a fény mennyiségétől függően változó és véletlenszerű levélformájú.

Magasság: 45 cm

Cserép átmérő: 17 cm

Elfogyott

Kedvencekhez adás

Az Epipremnum Amplissimum természetes élőhelyén a sűrű esőerdők fáira indaként kúsznak fel. A fiatal levelek szív alakúak, de a növény érésével tenyér alakúvá válnak, és lyukak képződnek a levélben, akár a Monstera esetében. Lombozata hosszú és keskeny, levelei a sötétzöldtől, a zöldeskéken át, az ezüstös fényig terjednek.

Ha látni szeretnéd a nagyobb, dicső, érett leveleket – hasonlóan a Monstera deliciosa-hoz -, akkor ugyanúgy kell támogatnod, mégpedig egy mohaoszloppal vagy kókuszkaróval.

Nem nehéz gondozni, így ideális, ha nincs tapasztalatod a szobanövények ápolásában. De egyben azt is jelenti, hogy nem nehéz elhelyezni őket az otthonodban, a szoba bármely sarkát imádni fogják, akár közvetett napon, akár árnyékban.

Csak akkor öntözd meg, amikor a talaj felső 3-4 cm-es része megszáradt. Ügyelj arra, hogy ne öntözd túl.

Havonta egyszer (tavasszal és nyáron) kaphat folyékony tápoldatot.

Élvezni fogja a rendszeres párásítást. Ennek érdekében más szobanövényekkel is csoportosíthatod, vagy kavicsos tálcára helyezheted.

 

Bevásárlókosár
Scroll to Top