Barion Pixel
-36%

Epiphyllum guatemalense Monstrosa – Orchid Cactus

Original price was: 5500 Ft.Current price is: 3500 Ft.

Az Epiphyllum guatemalense Monstrosa képes túlélni azt a barátságtalan terepet, melyen őshonos. Göndör szárai az Epiphyllum guatemalense nevű növény mutációjának eredménye, és arra használja, hogy több nedvességet és fényt nyeljen el. 

Cserép átmérő: 12 cm

Magasság: 25 cm

Rendelkezésre áll: Csak 1 maradt készleten

Kedvencekhez adás

Az Epiphyllum guatemalense Monstrosa fákon, sziklahasadékokban él, és Guatemalából származik.

Ez egy olyan növény volt, amely egy vagy több rendellenes ívelt szárat hozott. Ezeket betakarították, klónozták, hogy előállítsák azt az őrült kis kaktuszt, amelyet ma megvásárolhatunk.

Gyakran légnövényeknek is tekintik.

Földje legyen mindig nedves, de soha ne álljon pangó vízben. Öntözés előtt győződj meg arról, hogy a talaj felső egyharmada teljesen száraz.

Tél végén helyezd a kaktuszt egy hűvösebb helyre (pince, garázs), hogy elősegítsd a tavaszi virágzást.

Mivel őshonos helyén az aljnövényzetben fejlődik, szűrt fényre lesz szüksége. Olyan hely ideális számára, ahol reggeli napsütést kap, utána pedig már csak közvetett fényt.

Szuperül érzi magát normál háztartási hőmérsékleten és páratartalom mellett. De értékelni fog minden extra páratartalmat.

Jó vízelvezető talajra van szüksége, tavaszi átültetésnél használd a kaktusz talajkeveréket.

Tudtad?

Tavasszal széles, fehér virágokat hoz, amelyek éjjel nyílnak. A természetben molylepkék és denevérek porozzák be, ezek az éjszakai állatok könnyen észreveszik nagy, fehér virágait. Ovális, élénk rózsaszín magvas gyümölcsei a virágzás beporzása után alakulnak ki. Gyümölcsei lédúsak és ehetőek.

Bevásárlókosár
Scroll to Top