Barion Pixel

Dischidia nummularia ‘Pangolin Kisses’ – Dischidia nummularia ‘Dragon Jade’

4400 Ft

Trópusi epifiták, melyek Délkelet-Ázsiától Észak-Ausztráliáig találhatók. Hasonló gondozási követelményeik vannak, mint a Hoyának.

Cserép méret: 5 cm

Magasság: 5 cm

Elfogyott

Kedvencekhez adás

A Dischidia ’Pangolin Kisses’ Délkelet-Ázsiában őshonos epifitikus esőerdő növény. Leveleivel kissé földönkívüli hatást kelt. A dischidia növények a tejfűfélék családjába tartoznak.

‘Ant Plant’ néven is ismerik, mivel szimbiotikus kapcsolatban áll a vadon élő hangyákkal. Nem helyes a Dischidia-t húsevő növénynek nevezni, de bizonyos értelemben vonzzák a hangyákat és „megeszik” az elhullottakat. A hangyák a növény által termelt furcsa léggömbszerű szervekben élnek. Tápanyagokat hoznak be a növény belsejébe, és elhárítják a ragadozó rovarokat. Cserébe a növény biztonságos otthont nyújt.

A Dischidia ’Pangolin Kisses’ könnyen nevelhető, és ideális körülmények között apró fehér virágokat hoz.

Kiválóan fejlődik terráriumokban.

Magas páratartalmat és a jó szellőzést igényel. Később szükségük lehet valamiféle támaszra, amin felfelé kúszhatnak, vagy lehetővé teheted a növény számára, hogy lógjon egy függő tartályban.

Nyáron rendszeresen öntözd, ügyelve arra, hogy a felesleges víz szabadon távozhasson. Próbálj egyenletes hőmérsékletet tartani, ezért kerüld a fűtőtest melletti, vagy a huzatos helyeket. Télen csak akkor öntözd, ha földje elég száraz.

A növényt jól megvilágított, közvetlen napfénytől mentes helyen kell tartani.

Bevásárlókosár
Scroll to Top