Barion Pixel

Cordyline fruticosa ‘Kiwi’-Good luck plant-Bunkóliliom

4000 Ft

Megjelenése a Dracaenához hasonlít, mert mindketten ugyanannak a családnak a tagjai. A Cordyline fruticosa néha Cordyline terminalis, vagy akár Dracaena terminalis néven is ismert. Közönséges nevük a Good Luck Plant, a Hawaiian Ti Plant, a Ti Tree és a Baby Doll Ti.

Magasság: 40 cm

Cserép átmérő: 12 cm

Elfogyott

Kedvencekhez adás

A Cordyline fruticosa ‘Kiwi’ Délkelet- Ázsiában, a Hawaii szigeteken, valamint Észak- Ausztráliában őshonos. Trópusi növény, ebből következik, hogy minimum 18-20°C-ot igényel, de még jobb, ha folyamatosan tudjuk számára biztosítani a 25-27°C-os hőmérsékletet.

A levelek élénk színe a bunkóliliom legnagyobb éke, ehhez elegendő fényre van szüksége. Ellenkező esetben a levelek fakók, fénytelenek, színtelenek lesznek. Helyezzük tehát a cserepét olyan helyre, ahol éri napfény, de annak ereje nem olyan nagy, hogy a levelei megégjenek.

Öntözését tekintve a bunkóliliom fajták igen vízigényesek, folyamatos nedvességet igényel, de azt sem szereti, ha túlöntözzük. Nyáron több vizet igényel, mint télen, de akkor is nyirkosan kell tartani a földjét.

A bunkóliliom a magas páratartalmú levegőt kedveli. Tegyük párás helyre, vagy folyamatosan párásítsunk körülötte.

Nedve mérgezőnek számít, ezért tartsd távol a gyermekektől és háziállatoktól, és óvatosan kezeld őket.

Tippek:

Ha túl sok napfény éri a növény leveleit, akkor azok megbarnulhatnak, foltosodhatnak és elszáradhatnak. Ilyenkor helyezzük a növényt kevésbé napos helyre. Ha a levelei túl fakóak, az a fényhiány oka, ilyenkor naposabb helyre kell állítanunk a cserepét.

A levelek lehullását a túl kicsi páratartalom okozza, ezt a leveleken megjelenő barna foltok is jelzik. Rendszeresen párásítsunk körülötte!

Bevásárlókosár
Scroll to Top