Barion Pixel
-27%

Alocasia Cuprea ‘Red Secret’ mini – Jewel Alocasia – Mirror Plant

Original price was: 3000 Ft.Current price is: 2200 Ft.

Az Alocasia Cuprea „Red Secret” rendkívüli lombozattal rendelkezik, amelynek fémes fénye van. Kivételesen dekoratív növény! Piros, sötét, szinte fekete jelzésű levelei mesésnek és drámának tűnnek.

Magasság: 15 cm

Cserép méret: 5 cm

Elfogyott

Kedvencekhez adás

A többi vastaglevelű Alocasia-hoz hasonlóan hagyd, hogy földje két öntözés között teljesen megszáradjon. A túlöntözés nagyon veszélyes a növényére. Ha nem vagy biztos benne, mikor kell öntöznöd, teszteld. Ennek van egy egyszerű módja. Az ujjadat a talajba kell dugni. Ha kihúzod az ujjad, és föld van rajta, az azt jelenti, hogy a növény hidratált. Ha viszont nem tapad föld az ujjadhoz, akkor a növénynek vízre van szüksége.

Télen a növény „pihenni megy”, és valamivel kevesebb vízre van szüksége. Ebben az időszakban tápoldatozni sem szabad.

A jól áteresztő és jól szellőző talaj biztosítja, hogy a felesleges víz eltávozzon. Kedvenc talajunk az Alocasia cuprea számára a kókuszrost és a perlit keveréke.

Közvetett fényre van szüksége a növekedéshez és az egészség megőrzéséhez. Legjobb módja, ha egy keletre vagy egy északra néző ablakba helyezed. Ez biztosítja, hogy elegendő fényt kapjon a boldoguláshoz, ugyanakkor nem kap túl sok fényt.

Magas páratartalomra van szüksége. Szüksége van a levegő nedvességére, akárcsak azok az országok, ahonnan származik. Ennél a növénynél a legjobb, ha a páratartalmat 80% és 95% között tartod. Ebből kifolyólag szuper, ha a fürdőszobában találsz neki helyet.

Tippek:

  • az Alocasia cuprea levelei sok körülmény miatt megsárgulhatnak. De leggyakrabban a növény túlzott öntözésének köszönhető. Ha a földje túlságosan telített, akkor ki kell cserélnie a talajt.
  • a levelek lehullása számos növényi körülményből származhat. Ez azonban általános az Alocasia cuprea esetében. Valahányszor új levelet növesztenek, a régi leesik.
Bevásárlókosár
Scroll to Top