A magyar kézműves ‘Air’ kaspó fehér, sötétbarna, vagy már-már feketébe hajló kőagyagból, korongolt technikával készült.
Magas hőfokon (1250 °C-on) égett tömörre, így lesz igazán ellenálló. Ennek a tömörségnek köszönhetően nem szivárog át a víz az edények külső felületére.
A mázatlan felületeket egy kis kővel felcsiszolják, mely egy őskori technika. Ez egy rendkívül időigényes elfoglaltság, de a tapintása szinte olyan, mintha az is mázas felület lenne. Ráadásul ezzel az eljárással szintén tömöríteni lehet az agyagot, így még kevésbé engedi át a folyadékot.
Ezen a magas hőmérsékleten már nehezen kiszámítható, hogy mi történik a mázakkal az égetés alatt. Ahol vastagabb a máz, ott erősebb a szín, ahol vékonyabb, ott a színe is megváltozik. Ez a színjáték tesz minden kaspót egyedivé és megismételhetetlenné.
A kaspó fagyálló és hőálló.
Csak ólommentes, mérgezőanyagot nem tartalmazó mázak kerültek felhasználásra.