Barion Pixel
-5%

A Maranta-kód növény csomag

Legolcsóbb: Original price was: 20650 Ft.Current price is: 19618 Ft.

Hogy miért szeretjük A Maranta-kód növény csomag-ot? Mert ebbe a növénycsomagba csupa olyan izgő-mozgó növényt gyűjtöttünk össze, melyeknek gondozása meglehetősen egyszerű. Ráadásul éteri hangulatot árasztanak. Mert, míg az „Imádkozó növény”-ek levelei esténként úgy hajolnak egymásra, mintha imádkoznának, addig a Jerikó rózsája a feltámadást, az örök életet jelképezi; a házba békét, erőt és jólétet visz.

Kaspó A Maranta-kód csomaghoz (4 db)

Egy növény csomagon belül csak egyféle szín választható a kaspókból, az alábbiak közül:

  • FEKETE
  • CITROMSÁRGA
  • FEHÉR
  • LILA
  • NARANCSSÁRGA
  • ZÖLD

A csomagban levő szobanövényekhez a megfelelő méretű kaspót szállítjuk.

Üvegtál A Maranta-kód csomaghoz (1 db)

Üveg tál átmérője: 25 cm

Üveg tál magassága: 12 cm

Csak 2 maradt készleten

Kedvencekhez adás

A Maranta-kód növény csomag tartalma:

Világos, de nem tűző, napos helyen érzi magát legjobban. Tavasszal és nyáron rendszeresen öntözzük, mivel vízigényes, télen kevesebb vizet adjunk neki. Este, mikor csökken a fény intenzitása, levelei felemelkednek, összesodródnak kicsit, egymásra hajolnak, egy összekulcsolt kézre hasonlítva. Emiatt hívják még „Imádkozó növény”-nek is.

Gondozása meglehetősen egyszerű. Imádkozó növénynek is nevezik, szoros rokonságban áll a Calathea-val, a Stromanthe-val, és a Ctenanthe-val. Leveleinek az a szokatlan jellemzője, hogy nappal laposan fekszenek, majd éjszaka felfelé záródnak, mintha imádkoznának. A Maranta legjobban erős fényben nő, de elviseli az árnyékot. Tartsd mindig nedvesen a talajt,

Hosszú, ovális, szürke-zöld levelei lenyűgöző halcsont mintázatúak. Követi a dzsungel ősi ritmusát, így minden este összehúzza a leveleit, mert ilyenkor alszik. Leveleinek mocorgása hangot is hallat. Kedveli a fényben gazdag helyeket, és ösztönösen igényli a nedves talajt.

Követi a dzsungel ősi ritmusát, így minden este összehúzza a leveleit, mert ilyenkor alszik. Leveleinek mocorgása hangot is hallat. Más néven Soha Soha Növénynek (Never Never Plant) vagy Halcsont Növénynek (Fishbone Prayer Plant) is nevezik.

Az év nagy részében úgy találhatjuk, mint egy száraz levélcsomó, barna és törékeny, akkora, mint egy teniszlabda. Amint elegendő víz áll rendelkezésére kizöldül. Nem csak a szoba dísze, de tisztítja a levegőt. Az ókorban a karácsony legfontosabb növénye volt. A feltámadást, az örök életet jelképezte. Egész keleten szent növényként tisztelték, gyógyító erőt tulajdonítottak neki. Később eljutott Európába is. A középkorban a gyógyításban, álomfejtésnél, kártyavetésnél is segítségül hívták. Vele jövendölték a családi gyarapodást is. A házba békét, erőt és jólétet hoz.

Extra tipp: 

Mindnyájuknak szüksége van nedvességre ahhoz, hogy folyamatosan frissek legyenek. Nagyon hálásak lesznek, ha pár naponta vízzel permetezed meg a leveleiket.

A Jerikó rózsája esetében érdemes a vizet 2-3 naponta cserélni a növény alatt, hogy mindig friss legyen. Azért, hogy az életciklusa megmaradjon, havonta egyszer érdemes teljesen kiszárítani, és ezt követően ismét vízbe helyezni. Földbe ültetni tilos, ugyanis ott azonnal tönkre megy.

Kaspó A Maranta-kód csomaghoz (4 db)

Kaspó színe

, , , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Bevásárlókosár
Scroll to Top