Barion Pixel

Tradescantia fluminensis ‘Quadricolor’-Inch Plant-Zebrapletyka

1690 Ft

Gondozási követelményei nagyon hasonlítanak a népszerűbb „unokatestvérek”, a Tradescantia zebrina és a Tradescantia spathacea igényeihez.

Magasság: 8 cm

Cserép átmérő: 9 cm

Elfogyott

Kedvencekhez adás

A Tradescantia fluminensis ‘Quadricolor’ közepesen világos helyeken marad életben. Jól megvilágított helyeket preferál, némi közvetlen napfénnyel (a tűző délutáni nap kissé túl sok lehet – ideális a reggeli vagy az esti napsütés). A fénytől megfosztva elveszítik kedves színüket és többnyire zöld színűvé válnak.

Nem nyűgös a páratartalom miatt, ezért nem szükséges extra nedves helyet találni számára.

Természetes élőhelye Dél-Amerikában található meg. Szerencsére nem igényli a trópusi hőmérséklet, és valójában nagyon szívós, ezért nagyszerű lehetőség kissé hűvösebb ablakpárkányokhoz.

Egyáltalán nem nyűgös akkor sem, ha a cserép méretről van szó, évekig ugyanabban a szűk edényben virágozhat.

Szereti, ha földjét viszonylag nedvesen tartják, de soha sem túl nyirkosan. Ennek ellenére, egy nagyon könnyen kezelhető növény, amely nem bánja, ha időről időre elfelejtik meglocsolni.  Amikor szomjazik, levelei ernyedten lógnak, de néhány korty víz hozzáadásával azonnal felélednek.

Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen gyakran kell meglocsolnod, figyeld a talajt. Ha a teteje kissé kiszáradt, akkor jöhet a víz. A nyári vegetációs időszakban ez a pont valószínűleg meglehetősen gyorsan bekövetkezik, de télen, amikor a növény nem növekszik aktívan, egy kicsit tovább tarthat.

Sok szobanövényhez hasonlóan, értékel egy kis extra tápoldatot a növekvő hónapokban (tavasztól kora őszig), de ne vidd túlzásba.

Az ASPCA lista (https://www.aspca.org/pet-care/animal-poison-control/toxic-and-non-toxic-plants) felsorolásában szerepel, mint enyhén mérgező növény a macskák és kutyák számára, mivel dermatitist okoz. A legjobb ötlet valószínűleg távoli elhelyezése a háziállatoktól, és a gyermekektől.

Bevásárlókosár
Scroll to Top