fbpx

Sempervivum arachnoideum – Cobweb sedum – Pókhálós kövirózsa

490 Ft

A Sempervivum arachnoideum imádnivaló szőrös pozsgás. Úgy fest, mintha pókháló borítaná. Úgy tűnhet, mintha egy halloween-i buliból léptek volna elő. De ez a bolyhos növény meglehetősen ártalmatlan, és minden otthonban vagy kertben remekül mutat.

Magasság: 8 cm

Cserép átmérő: 9 cm

Elfogyott

Share:

A Sempervivum arachnoideum a Crassulaceae családba tartozó virágzó, pozsgás növény.  Az Alpok, az Appenninek és a dél-európai Kárpátok hegységeiben őshonos.

Akkor a legboldogabbak, ha a szabadba ültetik őket, ahol rengeteg friss levegőt és napfényt kaphatnak. Ha cserépben él, mindenképpen vidd ki a melegebb hónapokban, hogy gyarapodjon.

Ha jól gondozod, júniusban és júliusban élénk rózsaszínű, csillag alakú virágokkal jutalmaz meg.

Tökéletesen alkalmazkodik a legtöbb hőmérsékleti viszonyhoz, beleértve az esőt vagy a havat is.

A legjobban a déli és a nyugati fekvésű helyek közelében nő, ezért ezt tartsd szem előtt, amikor helyet választasz az ültetéshez.

Fagyálló növény.

Nagyon meleg és száraz időben ne tedd ki közvetlen napfénynek. Zárt térben pedig, válaszd számára a legfényesebb helyet, lehetőleg a nyugati vagy déli fekvésű ablakok közelében.

Ültetésének másik nagyszerű tulajdonsága, hogy vonzza a lepkéket, ezért készülj fel arra, hogy ezeket a színes szépségeket bevonzza majd a kertedbe.

Ajánlatos kora reggel vagy este öntözni, hogy elkerüld a víz elpárolgását. Illetve azt is, hogy a vízcseppek olyanok legyenek, mint egy nagyító, és megégessék a növényt.

A tél folyamán nem igazán van szüksége extra vízre.

A túlöntözés inkább problémát jelent, mint a ritkább locsolás.

Nem ehető. Lenyelve azonban nem okoz kárt sem háziállatoknak, sem embereknek. Jelentősen nagy mennyiség bevitele hányást, hányingert és hasmenést okozhat.

Érdekesség:

Régen úgy tartották, hogy azok, aki birtokolták ezt a növényt, azokat megvédte a villámoktól, és a boszorkányoktól.