fbpx

Pilea involucrata ‘Moon Valley’ – Friendship Plant

1 790 Ft

A Pilea involucrata ‘Moon Valley’ almazöld levelein mély bronz erek húzódnak, felülete pedig olyan barázdált, akár a Hold felszíne. Innen ered a beceneve is.

Cserép átmérő: 13 cm

Magasság: 25 cm

Elfogyott

Share:

A Pilea involucrata ‘Moon Valley’ származási helye Közép- és Dél-Amerika.

Helyezd a növényt az ablak közelébe, de legyen mindig távol a közvetlen napfénytől, amely megperzselheti a leveleit. Néhány naponként forgass rajta egy negyed fordulatot, hogy minden oldalát érje a napfény.

Locsolásnál hagyd, hogy a tápközeg egy kicsit kiszáradjon az öntözések között. Nem tűri az átázott talajt, és a sok víz gyökérrothadást okozhat. Télen ritkább locsolást igényel, mert ekkor a növekedés lassúbb.

A magas páratartalom elengedhetetlen. A beltéri levegő miatt rendkívül kiszáradhat, különösen a téli hónapokban anélkül, hogy ezt észrevennénk. Ha a relatív páratartalom 50% alá esik, helyezd cserepét egy nedves, kavicsos tálcára, vagy használj hűvös párásítót. Egyébként kiváló terráriumi növény.

Extra tipp:

A barna levélvégeket valószínűleg a száraz levegő okozza. Emeld meg a páratartalmat ennek a trópusi csodának, ha a relatív páratartalom alacsony a beltérben.

Vásárlóink visszajelzései

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pilea involucrata ‘Moon Valley’ – Friendship Plant”