fbpx

Philodendron selloum ‘Atom’ – Philodendron ‘Atom’

4 190 Ft

A Philodendron fajok az Araceae (kontyvirágfélék) családjába tartoznak. Őshazájuk Közép- és Dél- Amerika trópusi esőerdői. Léggyökerekkel kapaszkodva kúsznak vagy törzset nevelnek. A növény görög eredetű neve is életformájára utal, jelentése: „fát kedvelő, szerető” növény (phileo: kedvelni, valamit dendron: fa).

Magasság: 30 cm

Elfogyott

Share:

A Philodendron ’Atom’, a Philodendron selloum törpe növésű változata.

Világos, de nem tűző napos, kellemesen meleg, 18-23 fokos szobahőmérsékleten érzi legjobban magát.

Vízigénye a fény és hőmérsékletigényéhez hasonlóan, meglehetősen átlagos. Szereti, ha a földje mindig kicsit nyirkos, ez azonban nem jelenti azt, hogy állnia kell a vízben. A túlöntözést kerüld el.

Tápoldatozni főként a tavaszi és nyári hónapokban kell, ilyenkor 2-3 hetente érdemes tápoldatozni az öntözések során. Ősszel és télen elég ennél jóval ritkábban, havonta egyszer.

Kedveli a párás levegőt, ezért érdemes közvetett módon párásítani, azaz a növényt egy vizes kaviccsal vagy agyaggranulátummal töltött tálcára állítani. Sokat segít, ha a fűtési szezonban a radiátortól minél távolabb helyezzük el.

Azok közé a szobanövények közé tartozik, amelyek tisztítják a levegőt és aktívan méregtelenítenek, a számukra tápanyagként szolgáló széndioxid mellett, káros anyagokat (formaldehid, benzol, triklóretilén, aceton, toluol) is megkötnek, beépítenek.

A filodendronok mérgező növények, gyermekektől és háziállatoktól mindig tartsuk távol őket!