fbpx

Mini Phalaenopsis egyedi mintás bögrében

7 990 Ft

Az orchideát egy héten egyszer öntözzük és soha ne álljon alatta víz! Érdemes eső vagy ásványvizet használni a locsoláshoz. Rendszeresen nagyjából kéthetente egyszer tápoldatozzuk, speciális orchidea tápoldattal. Világos, meleg, de tűző naptól mentes helyen neveljük orchideánkat, általában a szórt fény is bőven elég a növény számára.

Dobd fel mini orchideádat egy menő bögre kaspóval, máris készen van a tökéletes ajándék!

Magasság: 15 cm

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

Orchidea gondozása:

A növényt egy héten egyszer öntözzük és soha ne álljon alatta víz! Érdemes eső vagy ásványvizet használni a locsoláshoz. Rendszeresen nagyjából kéthetente egyszer tápoldatozzuk, speciális orchidea tápoldattal. Világos, meleg, de tűző naptól mentes helyen neveljük orchideánkat, általában a szórt fény is bőven elég a növény számára. Két-háromévente egyszer ültessük át, speciális orchidea közegbe. A lepkeorchidea egy kicsit több törődést kíván, mint egy más szobanövény, de érdemes vele próbálkozni, mert a növény akár 4-5 hónapon keresztül is virágzik.

Tippek, fortélyok:

Vízhiány:
Az első jel, amit legkönnyebben észrevehetünk, amikor a levelek lógnak. Ennek jó esetben csak az az oka, hogy késik az öntözés. Ilyenkor a gyökérzet egészséges, viszont az ültető közeg természetesen-száraz. Nincs más dolgunk, mint öntözni, és amíg rendbe jön, párás helyre tenni a növényt. Hiányában a célnak megteszi egy nejlonzacskó, amibe lecsöpögés után belehúzzuk a cserepet. A száját kössük be, legfeljebb a virágszár maradjon szabadon, majd 3-10 nap múlva a Phalaenopsis újra a régi.

Túlöntözés:
A lankadt levél lehet túlöntözés következménye. Ekkor a gyökerek megpuhultak és sárgásak. A túlöntözött orchideát legjobb, ha óvatosan kivesszük a cserepéből. Ezt követően megvizsgáljuk, hogy a teljes gyökérzet elhalt-e vagy sem és eltávolítjuk az elpusztult részeket. Visszaültethetjük feketefenyő kéreg-zúzalékba vagy az eredeti közegébe. A virágokat vágjuk le. A nyirkos közeget csak akkor öntözzük újra, ha elkezd kiszáradni. Ilyen esetben feltétlenül zacskózzunk. Meleg, világos helyen, fejlettségi állapottól, fejlődési fázistól függően 1-6 hónap alatt regenerálódik a tő. Teljes gyökérpusztuláskor sajnos kis esély van a sikerre.

Jó tanács!

Érdemes egy kéz meleg vízzel teli kisvödörbe lenyomni a növény cserepét, így a teljes ültető közeg néhány másodperc alatt nedves lesz, és a felesleges víz kicsöpög, ezáltal elkerülhető a túl-, és az alul-locsolás.

A választható bögre vidám, színes belsejű kerámia bögre, 3 dl-es űrtartalmú. A nyomtatott felület kb.: 20 cm x 8.50 cm. A bögréket nem szabad mosogatógépben elmosni, így megőrizve a minta és a termék hosszú ideig tartó eredeti minőségét.

 

Bögre

Bögre anya, Bögre apa, Bögre Coffee, Bögre feleségemnek, Bögre férjemnek, Bögre go green, Bögre irány a balcsi, Bögre Unikornis, Bögre virágos unikornis, ChimmyKari bögre, Decemberi szülinap csaj bögre, Decemberi szülinapi pasi bögre, Deer bögre, Fashionfox bögre, Frida bögre, Golf bögre, Herbie Bögre, Kari bögre, Marilyn bögre, Mr.rabbit bögre, Ms.dog bögre, Neverforget bögre, Tattoeddeer bögre, Télapó bögre, Überjó munkaerő bögre, Vegan Babe bögre, Vegan veggies bögre

Méret

Szín

,