fbpx

Kroton

2 800 Ft4 790 Ft

Kroton (Codiaeum variegatum) – A csodacserje

A bőrszerű és fényes levelek már önmagukban is mutatósak, de a levelek feltűnő színe még különlegesebbé teszi ezt a növényt.

A trópusokról származó Csodacserje egy feltűnő helyet érdemel a nappaliban, vagy az iroda tárgyalójában, ezért válasszunk neki egy szép és meleg helyet.

A fiatal növények levelei még világoszöldek, később nyerik el tarka színezetüket, a megfelelő fénymennyiség hatására.

Színpompás levélzet garantálja, hogy mindenki csodájára jár majd ennek a szép szobanövénynek!

Magasság: 40 cm 

Törlés
- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

Kroton (Codiaeum variegatum) – A csodacserje

A bőrszerű és fényes levelek már önmagukban is mutatósak, de a levelek feltűnő színe még különlegesebbé teszi ezt a növényt. A trópusokról származó Csodacserje egy feltűnő helyet érdemel a nappaliban, vagy az iroda tárgyalójában, ezért válasszunk neki egy szép és meleg helyet. Minél több fényt kap, annál sokszínűbb lesz a levélzet! Arról viszont gondoskodni kell, hogy ne érje erős, közvetlen déli napsugárzás. Színpompás levélzet garantálja, hogy mindenki csodájára jár majd ennek a szép szobanövénynek!

A kroton Dél-Ázsia, India és Indonézia esőerdeiben honos növény. Virágzatát, jelentéktelen apró virágok alkotják, a növény díszét vibrálóan élénk színű és változatos formájú levelei jelentik. A fiatal növények levelei még világoszöldek, később nyerik el tarka színezetüket, a megfelelő fénymennyiség hatására. Ha a levelek zöldek maradnak, joggal gyanakodhatunk arra, hogy növényünk több fényt igényel.

A tavasztól őszig tartó időszakban nagyobb a növény nedvességigénye, az öntözés mennyiségét, a téli hónapokban kell csökkenteni.

A téli időszakban veszélyt jelenthet a fűtés okozta száraz levegő, ez ellen a növény leveleinek permetezésével, vagy a cserép kavicsos tálcára helyezésével védekezhetünk. Nyáron akár kertünket is díszíthetjük növényünkkel, ekkor védett, félárnyékos helyet keressünk számára. A csodacserje tejnedve mérgező!

Kaspó

, , , , , ,

Méret