fbpx

Ficus Ginseng – Indian Laurel

19 900 Ft23 900 Ft

A Ficus Ginseng-nek nincsenek különleges igényei. Ahogy a legtöbb fikusz, így ebben az esetében sem jó választás, ha huzatos helyen tartjuk. A kellemesen meleg és világos, tűző naptól, huzattól mentes helyet kedveli. Páratartalom igénye közepes.

50 cm magas 25 cm átmérőjű cserépben 

70 cm magas 25 cm átmérőjű cserépben 

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

A ficus ginseng (latin neve: Ficus microcarpa Ginseng), melyet olykor fikusz bonsai névvel is illetnek, trópusi és szubtrópusi területeken honos, az eperfafélék családjába tartozó növény, mely eredeti élőhelyén fa méretűvé fejlődik, itt gyakran ültetik parkokba is. A Ficus Ginseng-nek nincsenek különleges igényei. Ahogy a legtöbb fikusz, így ebben az esetében sem jó választás, ha huzatos helyen tartjuk. A kellemesen meleg és világos, tűző naptól, huzattól mentes helyet kedveli. Páratartalom igénye közepes. Ha túlságosan száraz és fűtött a szoba levegője, az kedvez a kártevők megjelenésének. A párásításra jó módszer a levelek vízzel való permetezése.

Közepes vízigényű szobanövény, a nyári melegebb időszakban, legalább 4 naponta kapjon vizet, télen ennél ritkábban. Figyeljünk arra, hogy ne öntözzük túl, a pangó víz ártalmas, és levélhullást eredményez.

Nyáron kéthetente adjunk neki tápoldatot. Ha szükségesnek látjuk az átültetést, mert már kicsi lett a növény cserepe, vagy kimerült és elhasználódott a növény földje, akkor tavasszal B típusú virágföldbe ültethetjük át. A metszés legalkalmasabb időpontja a tavasz.

Kiszerelés

Méret

,