fbpx

Ficus Anastasia – Weeping Fig

3 590 Ft

Ficus Anastasia tökéletes otthoni és irodai sarkokhoz. Egyszerű, kevés karbantartást igényel, cserébe sűrű lombozatot növeszt, ami ráadásul levegőtisztító tulajdonságokkal bír.

Magasság: 40 cm

Cserép átmérő: 13 cm

Elfogyott

Share:

Ficus Anastasia Délkelet-Ázsiából származó örökzöld fa vagy cserje. Eredeti élőhelyén a több tíz méteres magasságú példányok sem ritkák, itthon, szobanövényként tartva, általában két méteres magasságig fejlődik.

Üde, zöld levelei 6 – 10 cm hosszúak, azok vége kihegyesedő formájú. Sötét levelű fajtája kedveli a félárnyékos szobákat, míg tarka változatát inkább világos helyen érdemes tartani.

Nevelése szempontjából a szobahőmérséklet a legideálisabb számára, viszont nem szereti a huzatos helyiségeket, ez ugyanis levélhullást eredményezhet. Keressünk számára olyan fényes helyet, ami nincs távolabb az ablaktól 1 méternél.

A szoba hőmérséklete 15 – 25 Celsius fok között mozogjon. Vízigényük a hőmérséklettől függően különböző; locsolás előtt a föld felszínét hagyjuk kiszáradni.

Öntözését 2-3 naponta végezzük, ügyeljünk rá, hogy ne álljon vízben, ugyanis a víz pangása miatt a gyökerek fulladoznak, és a növény elkezdi elveszíteni a lombját. Amennyiben van rá lehetőségünk, meleg és világos, tűző naptól mentes helyet keressünk számára.

Tápanyag utánpótlásról folyamatosan gondoskodjunk!

Vásárlóink visszajelzései

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ficus Anastasia – Weeping Fig”