fbpx

Cymbidium – Csónakorchidea – Cymbidium orchid

14 900 Ft17 390 Ft

A Cymbidium a Himalája déli fekvésű lejtőin magaslati vadvirágként növekszik. Még ebben a sziklás, tápanyagokban szegény talajban is boldogan virágzik, elegáns szirmainak a hideg éjszakák és a nap ragyogó fényének váltakozása sem árt.

Kínában a Cymbidium különleges ajándéknak számít, mivel a virág egy értékes és tisztelettudó barátságot szimbolizál.

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

A csónakorchidea (latin neve: Cymbidium) nemcsak szobanövényként, hanem vágott virágként is megállja a helyét, annak köszönhetően, hogy virágai nagyon sokáig megmaradnak.

Ezek a fajták kedvelik a szellős, világos és meleg hőmérsékletű fekvést.

Nyáron akár szabadban is tarthatók, szabadban azonban nem szabad őket tűző napra tenni. Augusztustól éjszakára keressünk számára hűvösebb helyet!

A virágkezdemények már hónapokkal a virágzás előtt megjelennek az orchideán. Az ősszel és tél elején virágzó cymbidiumoké a nyár első felében, a tél végén és tavasszal virágzóké, pedig szeptemberben fejlődnek ki. Ezekben az időszakokban nappal sok fényre, éjszaka pedig hűvös levegőre van szüksége az orchideának.

A cymbidiumok vízigényes és páraigényes orchideák, ezért tavasszal és nyáron bőséges öntözést igényelnek, valamint havi egyszeri tápoldatozást is. Ősszel és télen már nem kell tápoldatozni és elég mérsékelten öntözni.

Kedveli a párás környezetet, a magas páratartalmat a növény rendszeres vízzel való permetezésével, közvetlen párásítással biztosíthatjuk számára.

Átültetni elég 2 évente új orchidea ültetőközegbe, ezt időzítsük a virágzás utánra.

Kaspó

, , , , , ,

Méret

Szín