fbpx

Aphelandra squarrosa-Ráncos sárkányfűzér-Saffron Spike Zebra

5 300 Ft

Ha egyszerre keresel virágos és lombos növényt, akkor ez lesz a befutó.

Magasság: 30 cm

8 készleten

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

Az afelandra vagy ráncos sárkányfüzér (latin neve: Aphelandra squarrosa) Közép- és Dél-Amerika trópusi esőerdeiből származik.

A szár csúcsain kúpok nőnek, apró virágokkal, amelyek kinyúlnak a levélből. A virágfejek mennyisége a szárak mennyiségétől függ, ami általában kettő – négy. A virágzás körülbelül 6 hétig tart, a levélből kinövő kis sárga virágok pedig 1 hétig tartanak.

Világos, de nem tűző napos, kellemesen meleg, nem huzatos helyen tartsuk.

Földjét tartsuk mindig nyirkosan.

Télen valamivel alacsonyabb hőmérsékletű helyen érzi jól magát.

Páraigénye kifejezetten magas, ezért párásítani kell, amire a közvetett és a közvetlen párásítás egyaránt kitűnő megoldás.

Növekedése és virágzása tápanyagigényes folyamat, ezért a rendszeres tápoldatozásról sem szabad megfeledkezni.

Tippek:

Levelek lehullása – ennek oka lehet a talaj szárazsága, túl sok hideg levegő, hideg huzat vagy akár túl sok napfény. Szüntess meg néhány lehetséges okot, és állítsd be a megfelelő feltételeket.

A levélhegyek barnává válnak – a legvalószínűbb ok itt az alacsony páratartalom. Először próbálj meg közvetetten párásítani (kavicságyra helyezni a növényt, vagy párásító készüléket használni) elérve a „köd” hatást, és ha még így sincs változás, akkor próbáld meg növelni a páratartalmat közvetlen párásítással is.