Barion Pixel
-26%

Strelitzia Reginae midi-Pompás papagájvirág-Bird of Paradise

Original price was: 3900 Ft.Current price is: 2900 Ft.

A Strelitzia reginae midi örökzöld dísznövény, amely Dél-Afrikában őshonos. Európát a 17. század vége felé hódította meg.

Magasság: 40 cm

Cserép átmérő: 12 cm

Rendelkezésre áll: Készleten

Kedvencekhez adás

A Strelitzia reginae midi fényigénye magas, ezért válassz számára világos helyet, nyáron szabadban is tarthatod félárnyékos helyen.

Ültető közege lehetőség szerint agyagos és jó vízáteresztő legyen.

Közepes vízigényű növény, ezért elég, ha a földjét mindig kissé nyirkosan tartod, a téli időszakban ennél kevesebb vizet adj neki.

Tápoldatozni elég havonta egyszer a növekedési időszakában.

A száradt, és hervadt növényi részeket, mindig távolítsd el róla.

Átültetésére kétévente kerüljön sor. Teleltetéséhez, fagymentes, aránylag hűvös helységet válassz.

Tudtad?

A növény nemzetségének neve a mecklenburg-strelitzi családból származó Charlotte Sophia (1744-1818) előtt tiszteleg, aki 1761-ben lett III. György felesége. Charlotte királynő amatőr botanikus volt, aki nagy érdeklődést mutatott a Kew Gardens iránt. A felfedezések korában, amikor olyan utazók és felfedezők, mint James Cook kapitány és Sir Joseph Banks folyamatosan új növényfajokat és fajtákat hoztak haza, Charlotte biztosította, hogy a gyűjtemények jelentősen gazdagodjanak és bővüljenek. A botanika iránti lelkesedése odáig vezetett, hogy a dél-afrikai virág, a Paradicsom madara, tiszteletére a Strelitzia reginae nevet kapta.

Bevásárlókosár
Scroll to Top