Barion Pixel
-30%

Philodendron Squamiferum – ‘Hairy’ Philodendron

Original price was: 5990 Ft.Current price is: 4190 Ft.

A Philodendron Squamiferum a Philodendron-család viszonylag ritka faja. Szárán lévő vörös „szőrzetéről” híres, botanikailag pedig aroid epifit. Könnyen gondozható, és tölgy alakú lombozata miatt nagyon népszerű.

Magasság: 40 cm

Cserép átmérő: 14 cm

Elfogyott

A Philodendron Squamiferum Közép-Amerika, Francia Guyana, Suriname és Brazília esőerdőiben öshonos.

TALAJ
Az ideális talaj számára, a szerves, termékeny és tápanyagokban gazdag föld. Ügyelj arra, hogy ne kerüljön sűrű közegbe, ami megfojthatja a növényt.

LOCSOLÁS
Vízszerető növény. Öntözés előtt ellenőrizd, hogy a talaj felső 2-3 centiméter rétege száraz-e. Összességében ügyelj arra, hogy a talaj nedves maradjon, de ne legyen se eltömődve vagy túl nedves. A legjobb, ha nyáron 6-7 naponként, a télen pedig 11-12 naponként öntözöd.

FÉNY
Tartsd közepes vagy erős közvetett napfényben. Nyáron tökéletes a részleges árnyékú hely. Télen azonban a fényes, közvetett napfényű környezet működik a legjobban. Általános szabály, hogy kerüld a szélsőségeket. Ne tartsd közvetlen fényben vagy teljes árnyékban, és hasonlóképpen ne dehidratáld a növényt, és ne locsold túl.

HŐMÉRSÉKLET
Optimális hőmérsékleti tartománya 10–25 Celsius fok. Nyáron tartsd szobahőmérsékleten. Télen azonban előfordulhat, hogy meg kell változtatni a helyét, és át kell helyezni őt egy melegebb és naposabb helyre. Ne felejtsd el távol tartani őt a túl hideg környezettől (légkondicionáló, ventilátor).

PÁRATARTALOM
Mivel ez egy dzsungelfaj, szereti a párás környezetet. A 40% körüli páratartalmú környezet tökéletes számára. Párásítót is használhatsz, de vizes rétegű kavicsos edényre is teheted.

TÁPOLDAT
Lassan növő növény, kevés élelmiszerigénnyel. A könnyű kezelhetőség egyik fő oka az, hogy egész évben csak néhányszor kell etetni. A növekedési időszakokban, tavasszal, nyáron és néha kora ősszel, kb. 1-1,5 havonta adj a locsoló vízhez egy csepp folyékony tápoldatot.

ÁTÜLTETÉS
A legjobb, ha a Squamiferumot a vegetációs időszakokban, tavasszal és nyáron ülteted át.

EXTRA TIPPEK:

  • SZÁRAZ LEVELEK: leveleinek hegyei ropogóssá válhatnak az alacsony páratartalom vagy bizonyos esetekben gombás fertőzések miatt. Ügyelj arra, hogy a növény hidratált legyen, de ne öntözd túl.
  • SÁRGA LEVELEK: viszonylag érzékenyebb a túlöntözésre, mint más Philodendron. Levelei sárgulni, rosszabb esetben pedig barnulni kezdhetnek, ha túlöntözik.
  • GYÖKÉRROTHADÁS: a gyökérrothadás a levelek barnulását és feketedését okozhatja. Ez gyakran a helytelen talajközeg és a túl- / alulöntözés kombinációja miatt következik be.
  • BARNA LEVELEK: ennél a fajnál a lomb megbarnulásának egyik fő oka azonban kifejezetten a túl sok tápoldat okozta égési sérülés lehet.
Bevásárlókosár
Scroll to Top