Barion Pixel

Monstera Dubia

16990 Ft

Ha nem lenne elég a Monstera Dubia ritkaság faktora, akkor mellette szól még fantasztikus teljesítménye, ahogyan levelei felkapaszkodnak szinte mindenre, ami az útjukba kerül. Ráadásul mindezt kíséri egy szokatlan, mégis lenyűgöző látványvilág.

Cserép átmérő: 14 cm

Magasság: 50 cm

Elfogyott

Kedvencekhez adás

Őshonos élőhelyén, Közép- és Dél-Amerikában, a trópusi Monstera dubia egy kúszó növény, amely fákra és nagy növényekre mászik. A fiatal növényeket kis, szív alakú levelek jellemzik, világoszöld és sötétzöld tarkasággal, levelei laposan fekszenek bármin, amin nőnek. Ezzel szemben a kifejlett példányok – amelyek általában csak a vadonban láthatók – nagyon hasonlítanak a Monstera deliciosasra.

Eredeti élőhelyén, a trópusi esőerdő lombkoronája alatt nő, ahol egész nap szórt napfényt kap. Ez azt jelenti, hogy szobanövényként erős, közvetett fénynek kell kitenned őt. Viszont kerüld a hosszú ideig tartó közvetlen napfényt, mert ez megégetheti a fiatal növények leveleit.

Jól fejlődik laza, nedves, de jó vízelvezetésű, sok szerves anyagot tartalmazó talajban.

Akkor öntözd meg, amikor a táptalaj felső néhány centimétere megszáradt. Ügyelj arra, hogy jó alaposan öntözz, és hagyd, hogy a felesleges víz kifolyjon az edényből. Jól viseli az elhanyagolást, ha vízről van szó, és nem pusztul el, ha időnként teljesen kiszárad a talaj (főleg télen), de ne hagyd őt túl gyakran kiszáradni.

A meleg, párás környezetet (az 50% feletti páratartalmat) szereti. Általában a tipikus háztartási hőmérséklet és páratartalom megfelelő, csak arra ügyelj, hogy ne helyezd huzatos ablak vagy fűtő és-, hűtőnyílások közelébe.

Ha a lakásodban száraz a levegő, előfordulhat, hogy további páratartalmat kell biztosítanod számára. A totemről felkunkorodó levelek vagy a ropogós szélek azt jelzik, hogy a növénynek több nedvességre van szüksége. Ha egy vízzel teli kavicsos tálcát helyezel a növény alá, vagy egy párásítót a közelben, akkor mindkettő nagyszerű megoldás.

Nagyra értékeli a rendszeres tápoldatos locsolást: a növekedési időszakban havonta egyszer használj folyékony tápoldatot gyenge koncentrációban.

A Monstera dubia könnyen szaporítható szárdugványokkal. Ez a folyamat ugyanaz, mint a Monstera deliciosa vagy a Monstera adansonii, valamint a pothos és a filodendron szaporítása esetében is.

Bevásárlókosár
Scroll to Top